Skön Arsenal-seger

Tittade precis på min första Arsenal-match den här säsongen. Det blev seger med 3-1 mot ålderdomshemmet Portsmouth. Men vi ska inte förakta dem - gamla Arsenal-legender medverkar nämligen i den klubben. Sol Campbell i truppen och Tony Adams som ledare är spelare vi aldrig glömmer.

Nåväl, Arsenal tog ledningen efter sju spelade minuter. Van Persie blev nedriven av David James i målet och Arsenal fick straff. Togo-anfallaren Adebayor (av mig kallad "Adebajox") fick förtroendet. Han verkade ha gluttat på mina straffar, för han rullade enkelt in bollen i målvaktens vänstra hörn - en straff som mer eller mindre är min patenterade från alla somrar på Plasten.
Men det är okej, Adebayor, så länge du gör mål får du lägga vilka straffare du vill.
Kul att du har kollat på mig också!
   Arsenal drygade ut ledningen efter 35 minuter, då Fabregas tryckte in bollen på en hörna. Ledningen stod sig halvleken ut.
   I den andra lyckades slöfocken Senderos bli utvisad. Han är grym på huvudet och väldigt brytningssäker, men han är seeeeg i vändningarna och ganska klumpig ibland. Hängde inte med när i en en-mot-en-situation och tog i med hårdhandskarna. Rött kort. 
Av den anledningen fick Gunners spela med tio man. Det tycktes dock inte störa laget, för i den 59 minuten slog Rosicky in trean. Portsmouth-gamlingarna sov middag och Fabregas slog en snabb frispark till Rosicky som krutade på från kort distans. Backarna hann inte ens ställa sig vid rullatorerna innan bollen rasslade i nätet.
http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2367
Men när de väl hade gjort det var det Arsenal som inte hängde med. Minuten efter målet spelade Portsmouth upp på högerkanten och slog in bollen i slottet. Gamle Arsenal-trixaren Kanu föste bollen mellan sina egna ben och fick hela Arsenal, halva Portsmouth och delar av Bangladesh att springa upp på läktaren.
Dessutom blev det mål. Väldigt snyggt!
http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2368

Men Portsmouth kom inte närmare. Det kan ha berott på att Kanu var den enda ex-arsenalaren på planen för dagen. Istället parkerade Gunners på offensiv planhalva, men lyckades tyvärr inte göra något mer mål.
Ändå en skön seger, 3-1, och nu ligger man med i toppen.

Några betyg:

Fabregas: Grym som vanligt! Fördelade spelet, gjorde några sköna dragningar och grinade inte lika mycket som vanligt. Fick dessutom göra mål! Kung i Arsenal.
Betyg: 4
Almunia: För er som inte vet det så är han målvakt i Arsenal. Fick stå istället för den skadade klanten Lehmann och gjorde det bra. Räddade Arsenal från att släppa till. Chanslös på målet.
Betyg: 4
Rosicky: Också målskytt. Sprang på bra och täckte boll. Tillsammans med Fabregas bäst på mittfältet.
Betyg: 3,5
Diaby: Kom in tidigt i andra halvlek. Är bra på att dribbla, är bra på att hålla undan, men är dålig på att avsluta. Gjorde några fina saker, men lyckades också missa en nick som i alla fall borde ha gått på mål.
Betyg: 2
Kolo Toure: VIKTIG i försvaret. Eftersom man bara var tio man blev han lämnad ensam vid några tillfällen, men han lyckades jobba ikapp nästan allting.
Betyg: 3
Flamini: Liten kille som klär av även de största. Alltid lika stor arbetsinsats.
Betyg: 3,5
Senderos: Jag tycker alltid lite synd om Senderos. Var egentligen inte jättedum vid utvisningssituationen, för det fanns inte så mycket att välja. 
Han har kapacitet, men just nu tycks han vara under isen. Är dock fortfarande ung, och får han kontroll på sina för clownbåtar till skor kan han nog bli riktigt bra. En Tony Adams-kopia.
Betyg: 2
Domaren Mark Halsey: I det närmaste en prickfri insats! Han hade full kontroll på matchen och verkade ha spelarnas respekt. Blåste helt riktigt för straff och rött kort, även om det sistnämnda var en olyckshändelse. Fler sådana domare i Premier League önskas!
Betyg: 5

SLUT PÅ ARSENAL-RAPPORTEN!

I övrigt i fotbollsväg får jag passa på och gratulera Marcus Berg för hans två mål  för Groningen idag. Seger blev det inte, men 2-2 borta mot Ajax är inte fy skam. Som ni kanske vet är Berg av den gyllene årgången 1986.

Nu ska jag plugga lite naturvetenskaplig filosofi och idéhistoria. Sorgligt nog är våra kursböcker skrivna på det fjantiga språket engelska! Jag förstår inte varför alla kan snacka samma språk. Svenska vore det bästa, för det är ju lättast.


Dagen album:

Marcy playground - Marcy playground
http://www.youtube.com/watch?v=CKl_7zK3fbI
(Sex and candy från skivan)

(Gruppens självbetitlade album från 1997. Country-stajlad musik som funkar i många lägen. Bra helhetsskiva som inte förtar, men inte tråkar ut. Syrran tipsade mig för några år sedan om Marcy playground. Nu är jag, inte frälst, men väl imponerad.)



So long!

Hasse Brasse Larson

Kommentarer
Postat av: karldavid

Du nämner inte Kanuuuus rätt snygga mål! Han e ju liksom också gammal AFC:are! Trodde han va "cool" och lät bli att jubla när han gjorde mål, för att visa respekt mot sitt gamla lag! Men det där känns ba konstigt när man liksom lämnar för att man inte platsar och går till ett klart sämre lag! Dessutom va han väl i WBA i mellan! Men visst ändå ganska fint gjort av den gode Nwankwo...

2007-09-02 @ 18:55:30
Postat av: Anonym

Oj misade visst! :-) Du fick me Kanu i reffet!
STÖRRE TEXT! Ett tips Schulman gav te Uggla! Och Uggla fixade större text, så det borde du me göra!

2007-09-02 @ 18:58:35
Postat av: Hansolof

Vet faktiskt inte hur man fixar större text, har forskat lite dåligt i det.
Tror du att anledningen till att han inte jublade var att han lirat i Arsenal? Hmmm, kanske.
Men kanske också för att de ändå var två mål ifrån.
Well well, han brukar ju hålla på med sina lätta touchar, och det brukar ge sig.

2007-09-02 @ 19:36:26
Postat av: Kajsi

Det är en massa snack om värdelösa fotbollslag (inget ont om fotboll generellt, utan bara vg vissa lag) och väldigt lite snack om hur trevlig och välartad syster du har, samt hennes roll som inspirationskälla i ditt liv. Ändring?!

2007-09-03 @ 00:08:14
Postat av: Hansolof

Kanske skrifver något om det någon dag, men då får du inte svära på bloggen!

2007-09-03 @ 01:07:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0