Melodikrysset inne

Idag skickade jag och Axel in melodikrysset som vi klarade i lördags. Det blev tvister om vems namn som skulle få pryda vår lösning, men i mån av värd och lite allmänt viktigare person blev det jag som fick ha mitt namn på plats.

På tisdag är det konsert. Jag och Karldavid drar oss till Annexet för att flukta in The Hives, en gång utnämnt till VÄRLDENS bästa liveband. Hmmmm, i så fall vill jag bli övertygad. För övrigt sitter det en affisch, som gör en varse om Hives-konserten, på stationen här i Flemington. Jag var okristet nära sno affischen i lördags, men mitt samvete sade "ajabaja". I och för sig är inte en sådan affisch det värsta man kan sno, men det känns lite ruttet att ta den, såhär dagarna innan konserten. Tänk om någon faktiskt får för sig att gå på konserten bara för att de ser den där affischen.
Istället har jag bestämt mig för att sno affischen på måndag. Pax på det.
   Smashing pumkins lirar förresten på Hovet den första mars. Man är bra sugen. Ska nog öfverraska Erik med en biljett.
Och du, Erik. Om du mot förmodan läser detta, så menar jag en annan Erik och inte dig.

Här kommer två sköna bilder:


- En klassisk framställning av min högra vrist. Finess, elegans och stilfullhet.


- Grannarna har snackat om att jag ska vakta Johannas katt, Skogvaktar-Bosse, ikväll. Jag skulle kunna tänka mig en sådan lösning, men i så fall skall det bli på mina villkor. Skitgubbe, öl och sköna actionrullar heeeela natten. Det får katten finna sig i. Fast jag vet inte... Har hört att Bosse brukar gömma alla knektar under pälsen. Jag får berätta reglerna först.

Ikväll är det Champions League igen.



Dagens låt:

Kate Nash - Foundations


- Kate Nash är bara 20 bast, och har hittills släppt ett album. Med tanke på hennes bra musik, vackra utseende och lämpliga ålder, är det nästan klass på att fria. Borde jag?



Blir det någon mat idag?
OJOJOJ, nu spelar de Jakob Hellman med Du är allt jag vill ha på radio.

// Bäsen

Arsenalförlust

Arsenal inkasserade precis årets första nollpoängare. Inte mest tungt för att de hade 28 raka matcher utan för att de förlorade mot Sevilla som nu går om dem i Champions League. Gunners  är förvisso redan klara, men med tanke på att de faktiskt är ett bättre lag än Sevilla känns det onödigt.
HUr som haver. Det blev 3-1 till Sevilla. Arsenal mönstrade en B-betonad uppställning och gjorde en riktigt skraltig insats. Moget av Wenger (tränaren) att inte fatta stundens allvar.

Igår tittade jag på Grotesco. Det var kul. Kolla här, när Henrik Dorsin sjunger Cara mia.





Dagens låt:

Blur - Boys and girls

- Vi snackar extremfjantig video, men skööön låt.



Inget.

// Hasse

Ugglas blogg

En skön liknelse på Ugglas blogg:  

   "Har ni tänkt på att Bob Dylan är lite som ryska dockor. Den stora dockan är självaste Bob. När man öppnar   honom hittar man en lite mindre docka och det är Bruce Springsten. Öppnar man sedan Bruce så hittar man Ulf Lundell och inne i Uffe finns en jättegullig liten Lars Winnerbäck. Där tror man att det är slut men så tittar man extra noga och längst där inne ramlar det ut en yttepytteliten figur. Moneybrother. Han sjunger dessutom på engelska så cirkeln är liksom sluten."
www.magnusuggla.nu


(Fast: Är Moneybrother speciellt lik Winnerbäck?)

Helgutvärdering

Då jag har haft besök i helgen (Mr. Axel Andersson) har det inte blivit speciellt mycket tid vid datorn, och därmed inte heller med bloggen.
Men nu kommer en liten utvärdering av helgen:

Helgens lunch:
* Kebabtallrik på Kladdes kebab. Bara namnet får en att tråna efter mer.

Helgens citat:
Jag uttrycker:
"Dekadens på hög nivå" då jag sitter med fötterna på bordet och en godispåse på magen en fredagkväll medan jag tittar på Dobidoo. Njaaaa, dekadens är kanske liiite mer än så. Det tyckte i alla fall Axel.

Helgens låt:
Ulf Lundells Sextisju sextisju blev riktigt rivig med Larsonpianot och Anderssonguran. Trodde aldrig att en Lundell-låt på allvar kunde bli bra.

Helgens spel:
Kotte. Efter att firma Larson-Andersson vunnit tre av fyra (Andersson 2, Larson 1) matcher mot grannarna Anna och Johanna i frågespelet Jeopardy rullade de vidare och spelade ut tjejerna i Vem där?. Men det var först i spelet efter, Kotte, som de både visade prov på samarbete och snille, i och med sina kluriga tecken och dryga störningsmoment. Snyggt fulspel är alltid tillåtet.

Helgens "kärlek vid första ögonkastet":
Efter att under en lång tid ha längtat efter att få träffa varandra var det äntligens dax för Axel och Gamle Gonz att mötas. Axel var lika sjuk som Gonz hade förväntat sig, och Gonz var lika mysig som Axel hade förväntat sig. Utmärkelse i brist på konkurrens.


Helgens klantarsle:
En tankspridd snubbe på H&M. Jag köpte ett par kallingar, men när jag kom hem märkte jag att snubben hade glömt ta bort "färg-och-pip-manicken" från dem. Man blir bara trött.
(PLING! Dagens I-lands-problem)



Dagens låt:

Magnus Johansson - Vakna nu Anneli


- Underskattad svensk artist som ligger långt bak i mitt minne som en suddig kontur. Jag minns på dagis när jag en gång stod i köket och stod upptryckt mot ett kylskåp och klängde brist på bättre idéer. Då spelade de den här låten.



Hur ofta behöver man byta sängkläder? Känns inte som om man vill byta i onödan.

// Larson

Efterlyses: Flingor utan socker

Frukost är dagens viktigaste mål.
Jag är ganska bra på att äta frukost. Brukar aldrig strunta i frukosten, och jag äter allt som oftast ganska ordentligt. Troligen för att jag blir väldigt arg om jag är hungrig.
   Hur som hafver. Jag äter oftast två mackor och en tallrik med flingor och yoghurt, samt dessutom en banan eller liknande. Men efter att jag häromdagen skulle kika lite på energiinehållet i mina flingor, Kellogg's All bran, fiber on top, blev jag varse om något. Precis som alla andra frukostflingor på den här jorden är de fullproppade med härligt, sött socker. Och då jag är den kanske största sockernarkomanen som traskar runt med slibbig tuppkam och huvtröja, borde jag inte äta socker det första jag gör på dagen.
   Så om någon känner till några bra flingor - hör av er.

Idag åt jag fiskpinnar, potatismos och röda linser. Ja, ni såg rätt - röda linser. Det funkade faktiskt.
Kanske skulle bli kostrådgifvare.

Imorgon kommer Axel hit. Då blir det garanterat bus. Här kommer ett skönt Axel-citat:
"Man skulle haft mindre spärrar, asså".
Ni som känner Axel förstår det roliga i den meningen. Han har nämligen inga spärrar.
   Nu blev jag sugen på att dra några fler Axel-skrönor, det finns en hel del.

En gång när Axel skulle handla på ICA så sade han följande till kassörskan:
"Var nere på fantasymässan i Göteborg i helgen. Köpte en dolk. Så lång (måttar med händerna). OH, YES"
Citatet kom från en av mina gamla klasskompisar. Hur som haver blev kassörskan ganska förvirrad. Axel tittade upp på henne och sa:
"Lång va?"
Kassörskan:
"Ja".
Vi skrattade länge. Och väl.

En gång näckade Axel och Skalken på en studsmatta utanför Örebro.

Det var några sköna Axel-skrönor.
Det finns fler.
Det finns längre.
Det finns värre.




Dagens låt:

Miss Li - Gotta leave my troubles behind


- Miss Li är uppenbarligen i högform.  Tredje albumet på två år har precis kommit ut i butikerna, och allt kryddas förstås med Winnerbäck-duetten. Vi (jag) gillar Miss Li. Hon har en förmåga att trolla fram något sorts fint vemod i låtarna. Heja.



Plugga innan Scrubs?

// Susen

Mörk skogsrunda

Var ute och sprang för ett litet tag sedan. Klockan var halv fyra. Det var kolsvart och man såg inte ett dyft.
Det kanske är det sämsta med Sverige. Man blir lite halvt handikappad i allt mörker. Det känns tungt att man inte kan sticka ut och spring en vanlig eftermiddag utan att vricka fötterna av sig.

Idag är det vinna eller försvinna i EM-kvalet. Jag tar vinna.
Pengarna eller livet! Jag tar livet.

Jag har hört det ryktas om en film om en av mina stora idoler, Joe Strummer (sångare i The Clash). Det är förstås jättekul och ultrafräckt, och jag kan knappt bärga mig tills jag får se den. Men vid närmare eftertanke kan det förstås bli som med Walk the line, där alla helt plötsligt började dyrka Johnny Cash. Då blir mitt "fanship" bara lika befängt som alla andras. Knorr.



Dagens låtar:

The Cure - Friday I'm in love


- Jag har hört att den här låten är vinjett i SVT: s nya floppserie "Andra avenyn". Det är ju iaf ett sätt att lyfta det hela.

The Cure - Lovesong


- I will always love you i slutet... Det bara fångar en.



Nu ska jag och Karldavid handla.

Fotboll, fotboll, fotboll.

// Hasse Krasse

Kisskofta

Idag var det seminarium i skolan, och det ledde till att det blev en del plugg igår. Grannfolket (Johanna och Lina) satt här med mig och skolade sig ända in på småtimmarna (eller ja... så värst små var de inte). Men så skedde en liten incident. Johannas katt, Skogvaktar-Bosse (som jag själv döpt honom till), var också här nere och hängde, och då kan saker gå hur som helst.
Kattskrället började jama och gnälla efter ett tag, men eftersom Johanna redan hade kissat och bajsat av honom tänkte vi att han bara var kinkig. Men så var inte fallet.
När klockan var strax efter midnatt, iakttog jag katten när han traskade från min tv, vidare till soffan och till sist till sängen. Han satte sig på fotändan, precis där min tröja låg, och ställde isär sina ben.
"NU BAJSAR KATTEN PÅ MIN TRÖJA" skanderade jag.
Det gjorde den inte.
Men den kissade.
Flera hundra liter katturin förpassades till min fina, svarta kofta, och likaså till min bästa pläd. Krig var ett faktum.
Johanna skulle ta katten upp till sig, men jag är inte den som ger sig. Först hystade jag ett glas vatten över honom, och sedan frestade jag honom med medwurst och kaviar, som jag sedan satte i mig i godan ro.
Kattskapet har satt igång ett krig. Jag ska avsluta det.



Dagens låt:

The Smashing pumpkins - Tonight, tonight


- Sångaren Billy Corgan när han var som bäst. Mäktig låt från skivan Mellon Collie and the Infinite Sadness, 1995. Sedan gick det utför.
Den här tillägnas Snerik.



Mat.

// Ernst

Plugg = onyttigt

När man pluggar blir det sällan tid till att laga mat. Hittills idag har jag ätit följande:

* Frukost
* Lite chilinötter
* En banan
* En medwurstskiva
* Tre bitar morotskaka

Det är alltså inte speciellt hälsosamt att plugga, i alla fall inte om man heter Hans Larson. Däremot finns det en massa andra saker som man gärna ägnar sig åt när man pluggar. Ett klassiskt syndrom är att man städar och diskar istället för att plugga. Personligen har jag svårt om inte varenda dammkorn ligger på en väl utstuderad plats när jag pluggar.

Om någon för övrigt har viktig info om njurar, exkretion eller andning är det bara att höra av sig.



Dagens låt:

Broder Daniel - Shoreline


- Har aldrig varit något riktigt BD-fan (tycker att de är lite för mycket), men den här låten fångar mig alltid när de kör den. Notera gärna The Sounds-Maja ungefär en minut in i videon. Hon är Karldavids favorit, och det var han som gjorde mig varse om hennes medverkan i den här låten.



Alla älskar plugg.

// Hansolof

Sverige sönderägt

Utspelat, överkört och avklätt. Sverige var totalt chanslösa mot Spanien på bortaplan. Visst saknade vi en viking som Tobias Linderoth, men när stora fotbollsländer som Spanien spelar på topp kan man lika väl byta in Ronaldinho. Det blir ändå pisk.
Det var nog tur att Nordirland slog Danmark. Hade inte varit kul att komma til EM på det här sättet.

Byggarbetshjälmsbilder

IDAG SÅG JAG ROBBAN BROBERG PÅ T-CENTRALEN. HAN FIKADE MED NÅGRA POLARE. JAG BLEV EXTREMT SUGEN PÅ ATT GÅ FRAM OCH KNÄBÖJA FRAMFÖR HONOM, MEN VI HADE BRÅTTOM OCH JAG VAR FEG. ROBBAN BROBERG ÄR EN AV MINA STORA IDOLER. ORDKOMIK ÄR UNDERSKATTAT.

Idag har jag och Gonzberga varit och handlat. Personligen investerade jag i ett regnställ, en fleecetröja och tre par sockar. Gonz köpte inget. Kanske för att han inte är riktigt lika mycket värd som jag är. Just köpet av sockarna var egentligen inte direkt ett köpt, utan snarare ett byte. Förra gången när jag köpte sockar lyckades jag nämligen med bedriften att inte kolla storleken innan jag handlade, så jag kom hem med tre par 35-39.
När vi var på Team Sportia snackade vi lite regnställ med en anställd. Vi kom in på Mount Everest, och han avslöjade att han mer eller mindre KÄNDE Göran Kropp när denne var i lifvet. Han brukade till och med vara på just det Team Sportia och hänga. Riktigt coolt.

När vi åkte hem från stan, såg vi några byggarbetshjälmar och byggarbetskläder ligga och skräpa vid ett träd, så vi (eller mest Gonz) tyckte att de där grejerna lika gärna kunde skräpa hemma hos mig. Gonz greppade tag i en hjälm, medan jag höll upp dörren och kollade så att kusten var klar. (Egentligen gjorde jag inte så mycket mer än att hålla upp dörren, men jag vill gärna vara lite tuff).
Hur som hafver, när vi kom hem tog vi lite sköna byggarbetshjälmsbilder.



Om någon av er byggarbetsgubbar ser detta är det bara att höra av sig, så slänger jag ner hjälmen.


Dagens låtar:

Jens Lekman - Pocketful of money


- Jag har gått och sjungit på den här låten idag. Så oerhört fantastiskt känslig låt. Fråga inte om videon. Hittade inget annat med den låten på youtube. Det bästa är nog att blunda medan låten spelas.

Radiohead - No surprises


- Jag vet att den här låten kanske förstör stämningen lite, men den är så bra, och jag måste kompensera lite efter den förra videon.



FOOOOOOOOOTBOOOOOOL!!!! Nu asså. På tv.

// Larson

Big burgers

Hej!

Det har inte blivit mycket skrivet den här veckan. Inga undanflykter.

Jag tänkte inleda med ett skönt klipp från Småstjärnorna från mitten av 90-talet. Spana noga ungefär 2:30 in i klippet (ca 6 minuter kvar).


- Att ungar kan vara så snuskiga!


Ja... Där tog fantasin slut. Men vi ska nog lyckas klämma ur något ur kaviartuben.

* Imorgon är det fotboll. Spanien - Sverige. Viktigt.

* Jag ska nog ringa Vårdcentralen idag och beställa en tid. Ska kolla hjärtat för säkerhets skull.

* Min senaste kursbok kostade nästan tusen spänn. Rån var ordet.


Jag, Gonz och Karldavid åt hamburgare i onsdags. Vi gjorde monstruösa hamburgare, som vi stod oss på resten av dagen.


- Bröd, kött, sallad, lök, dressin, ketchup och lök = ett skrovmål



Dagens låt:

The Clash - Rock the Casbah


- När shejken Ayatollah Khomeini förbjöd all rockmusik i Iran gjorde The Clash den här låten som protest. Det handlar om att rocka "casbahn", alltså stället där ledaren för landet bor. I det här fallet citadellet.
   Notera även hur coolt det är när Strummer sliter av Mick Jones huva i slutet.



Trefvlig helg.

// Hasse Frasse

Barnslig fotbollsgala

Fotbollsgala á la TV4

Femtioelva självklara utmärkelser 
- Femtioelva reklampauser
- Någon pristagare som inte har talets gåva
- Ett gäng etablerade musikartister (Uggla, The Ark samt Pernilla Wahlgren och Peter Jöback den här gången)
Jessica Almenäs i vågad utstyrsel
- Någon imitation av en kändis eller två (Jihde och Ekwall)

Blanda allt, värm upp och glo.


Bra med galan:

1. Man lyckas få ditt bra artister
2. Zlatan, som förstås fick guldbollen, var charmig vid sitt tacktal och såg ut som om han då och då flörtade med någon i publiken
3. Silverhjältarna från VM 1958 hyllades på scen. Stående ovationer. Bra där.

Dåligt med galan:

1. Programledarna var fjantiga. Almenäs  var lite självcentrerad och fjantig, och tillsammans med annars käcka Adam Alsing gjorde de en 12-årsmässig insats. Båda behandlade 58-hjältarna respektlöst, som om de vore senila (så gamla är de inte ännu).
2. Intervjun med Bengt Andersson. Mannen var stupfull, och då väljer TV4 att intervjua honom. Inför mängder med garvande och uppklädda galafolk och miljontals tittare sluddrade "Bengan" fram några meningar om att han var festsugen. Då ville Alsing  kramas. Barnsligt, barnsligt, barnsligt.



För övrigt slog Gunners precis Reading borta med 3-1. Kassaskåpsäkert.

Slut på vatten

VECKANS NYHETER

* Imorse gick jag upp halv åtta och tog en joggingtur. Mycket starkt, om jag får uttrycka mig själv... Och det får jag, för det är min blogg!

* Vi har inget vatten i vår fastighet. Trevligt. Jag var väldigt toasugen när jag kom hem, och visste inte vad jag skulle ta mig till. men jag drog en rövare och körde på. Chansade på att det fanns vatten i behållaren. Jag hade rätt! Annars kunde det ha blivit otrevligt.

* Idag spelar Arsenal borta mot Reading. Gunners spelade förvisso värdelöst i förra matchen (CL borta mot Slavia Prag), men då var det ett oprövat lag, och Reading får nog finna sig i att inkassera årets åttone förlust.



Dagens ALBUM:

Jakob Hellman - ...och stora havet


Vara vänner

- Tillsammans med Kaoma, Magnus Uggla, Magnus Johansson samt Pontus och Amerikanarna är Jakob Hellman ett av mitt livs första musikminnen. Hur som haver så har "...och stora havet" en gång blivit utnämnd till bästa svenska musikalbum genom tiderna. Det låter kanske lite väl att ta i, men räknar man bara de album som faktiskt sjungs på svenska, så ligger det mycket i saken. I övrigt kan man väl påpeka att Mr. Hellman efter det här inte åstadkom speciellt mycket, men det gör nästan "...och stora havet" än mer speciell.
Det här är magi som biter sig fast.



All älskar måndagar.

// Hans

Thick

Look att my beard, it's so thick!

Idag har jag brutit mot lagen. Jag har, tillsammans med klassen, bakat lussebullar. Mitt i november! Förmodligen följer flera års fängelse, böter och andra allvarliga åtgärder.
Hur som haver var degen god, och jag åt mest (deg asså).

Låtsnattaren Hasse

GAMLE GONZ VET INTE VAD MACKEN ÄR! Vi satt precis här och plötsligt kom det fram att Gamle Gonz inte känner till Galenskaparnas "Macken". Skandal, skandal, skandal.


Hmmmm, några intressanta grejer om musik som jag funderat på idag:

* Imorse hörde jag Fergies nya låt, där hon har lånat av Little Richards The girl can't help it. Jag vet inte riktigt om jag gillar det eller inte, men med tanke på att det är just Fergie som gjort den, så gillar jag det inte.

http://www.youtube.com/watch?v=kN9vm95SocU

* Jo, sedan var det en annan intressant grej. Jag satt sent igår kväll och filade lite på en låt vid keyboardet(en). Jag kom på en rätt skön låt, som innefattade en ännu skönare melodislinga.
"Hmmmm" tänkte jag. "Låten är bara sådär, men den där melodislingan lyfter upp allting".
Så jag gick runt lite och var asanöjd (bra ord) med min låt. Men ju mer jag tänkte på låten, desto mer kändes det som om jag hört den innan. Och det hade jag: Melodislingan var ett direkt plagiat ur Mando Diaos nya låt If I don't live today. Synd. Jag som trodde att jag orsakat en HIT.

Dagens låt:

Mando Diao - If I don't live today


- Det här är spännande, Mando Diado.



Igår när jag kom hem unnade jag mig ett liten, liten whiskey. Det var jag värd.




Tjing tjong, långkalsong!

// Hasse Brasse

Konsert: Mika - häftigare showman får man leta efter

Det är inte ofta man missar förbandet, men jag lyckades med den bedriften efter att ha stått en halvtimme i toalettkö. Men vad gjorde väl det? Förbanden är oftast ändå bara en transportsträcka.
   Lagom till att publikhavet framför scenen började tätna strosade jag fram till min skara av vänner några meter från scenen. Förväntningarna var, som vanligt inför konserter, på topp och folk väntade tåligt på vad som komma skulle. Fredagkväll i dess rätta bemärkelse och en världsartist på scen. När klockan var ungefär 20.40 tog han plats på scenen - Mika. Med vit skjorta, svarta brallor med glittriga revärer och en mörk krullfriss tog han ton. Relax (take it easy). Men det gjorde ju förstås ingen. Folk körde igång med studsandet, klappandet och sjungandet, och Mika hade lyckats få "ja" på sitt frieri direkt. Inte oväntat.
Därefter frågade han om det fanns några Big girls i publiken den här kvällen. Det fanns det. Av responsen att döma fler än jag hade iakttagit. Så rev han av just Big girl (you are beautiful) och stämningen fortsatte att vara på topp.
Men så kom den ödesdigra dippen. Något mediokert spår från albumet följdes upp av nya låtar som ingen hade hört, och jag undrade länge var Mika fått för typ av spel när han gjorde sin setlist. Fast det klart: Han har ju nästan bara att plocka från ett album. Men jag saknade blåsinstrumenten på scen och tyckte helt plötsligt att det var lite för lite live över det här live-framträdandet.
Men lyftet kom, och det med råge. Först spelade Mika och bandet en oerhört bra variant av Stuck in the middle, med inskjutna trumsolon och funkiga basgångar. Sedan blev det barnkalas. Alla fick sin beskärda del av den offantligt stora godispåse som Mika plockade ur. Happy ending, Love today (med häftigt trumslagande på soplock och fantastiskt intro) samt förstås bomben Grace Kelly gjorde att till och med jag glömde det lite sämre partiet tidigare under kvällen. Mika klämde i, och det med den äran. De höga tonerna satt precis där de skulle, och jag funderade på om den här mannen möjligtvis var dopad.
Mika tackade för sig, och det var dags att räkna minuterna till extranumren.
Det blev en ganska ovanlig inledning på bonuslåtarna. En stor pappskiva togs in, där man såg siluetterna bakom. Någon struttig barnvisa spelades upp, och bakom siluettskivan visade sig ett antal skogsdjur. En liten teater fick återigen publiken att vråla, och Mika fyrade efter teater-spelet av ett av sina häftigaste nummer: Lollipop. Med sin krokodil-kostym (jodå, han var ett av djuren bakom siluettskivan) halvt hängandes över sig gav krulltotten ännu en gång 110 procent tillsammans med de andra djuren. Alla på scenen och i publiken var helvilda.
Men det kom ett extranummer till. Inledningsspåret Relax (take it easy) fick avsluta, och nu blev det barnkalas på riktigt. Serpentiner, konfetti och ballonger regnade ut över publiken. En märkbart tagen Mika tog farväl på allvar och skuttade ut från scenen.
Klockan var drygt 22 och folk drog sig iväg. Mika hade frälst publiken. Nu var det fredagkväll på riktigt.



3,5 / 5

Facebook är inne - just realise it

I sin krönika på Aftonbladet tar ordbajsaren Alex Schulman upp flugan Facebook och dess totala genomslagskraft. Schulman, som jag tycker skriver bra men ofta säger dumma saker, dissar sajten totalt och skriver bland annat:

"Och jag tänker: Jag är omgiven av idioter med väldigt lite att göra. Det här är inte värdigt en vuxen, tänkande människa. Det här är något för mycket små barn"

Inte? Vad är värdigt en vuxen, tänkande människa då? Att spy galla över dem som inte är som du?!
Jag har Facebook och jag tycker att det är en fullt godkänd sajt. Först var jag lika skeptisk som Schulman och tänkte strejka, men som vanligt blev jag öfvertalad. Nu har jag insett annat. Facebook är en kanonsajt om man vill hålla kontakten med folk som man "känner sådär". Dessutom finns det massor med smaskiga grupper där man kan diskutera och annat skoj. Visst vet alla att Facebook en dag kommer att dö ut, men tills dess njuter jag av åkturen.
Och Schulman: Om du känner att det är kul att sitta vid sidan om och titta på, kan jag inte kalla dig annat än åkmes. Jag tyckte också att Balder Liseberg verkade överskattad. Tills jag åkte den.

Krönikan går att läsa på:

http://www.aftonbladet.se/punktse/kolumnister/alexschulman/article1195729.ab

Lustig "mardröm"

Inatt drömde jag några jobbiga drömmar. Allt gick ut på att jag glömde saker, eller kom för sent till saker. Vid något tillfälle skulle jag på Arsenal-match, men hade med fel biljetter. Sedan skulle jag åka tåg, men hade varit på nattbio, vilket gjorde att jag kom sent. Allt var en himla röra.
Men värst var, och det är därför jag berättar detta, var när jag drömde om ytterligare en tågresa. Jag åkte med ett tåg där bara folk som hade DAMP och ADHD och sådana grejer åkte med. Och då snackar vi inte lite koncentrationssvårigheter, utan det här handlade om en konstant hängande smocka i luften. Alla var arga och flippade hela tiden. Tokigt var det i alla fall. För övrigt glömde jag min mobil på stationen i drömmen också. Då sprang min pappa (Greggan) ikapp tåget till nästa station och lämnade "mobben".

På tal om min pappa förresten... Han har blivit oförtjänt lite omnämnd här på bloggen. Bland annat för att han inte läser den. Men hur som hafver så kallas min pappa allt som oftast för "Greggan", eftersom han blivit begåvad med det otroliga namnet Greger. Nu har han dock sedermera dragit av sin hälsena, så då kallar vi i familjen honom för Akilles eller Haki Hälinen. Kul eller?
   Nu blev det lite orättvist här, så jag måste prata lite om min mamma också. Min mamma SMS-terroriserar mig och syrran genom att skicka minst sjuttiotvå sms om dagen där hon skriver typ: "Nu åker jag till Uddevalla, älskade gubben", eller "Nu ska jag och Greggan till Tanumshede och fika. Puss" eller "Nu gjorde jag nästan sönder en fin söndagstallrik". Men hon är snäll min mamma.



Dagens låt:

Coldplay - Clocks


- Jag vaknade av den här låten igår när radion gick igång på timer. Då påmindes jag om hur bra den verkligen är. Enjoya!



Konsert ikväll: Mika!

Ha en kanonhelg!
Vi syns och hörs!

// Hank (Williams eller?)

Fantasilös

Jag fick ett husdjur idag. En fluga hade fastnat mellan mina två glasskivor i fönstret, så där surrade han runt och höll mig sällskap. Nu har han försvunnit.


- Jag kallar honom Trombon-Reidar.

Saker jag gjort idag:

* Ätit tre riskakor

* Sett Gunners med ungdomsuppställning spela 0-0 borta mot Slavia Prag

* Diskat

* Lyssnat på Robban Broberg. Fräckare får man leta efter

* Städat

* Pluggat

* Funderat över biologisk mångfald

* Betraktat mina vrister

* Dansat polka (OBS! Lögn)

* Återvunnit

Jag har för övrigt inget kul att säga idag. Så jag låter någon annan göra det.





Dagens låtar:

Manu Chao - Rainin' in paradise


- Mannen som är expert på att återanvända sina gamla slingor och samplingar är tillbaka med nytt album.


Red hot chili peppers - Around the world


- Visst, Anthony Kiedis frilla är hyfsat fjantig och hyfsat 90-tal, men i övrigt är Around the world en skön låt och Californication ett skönt album.



Jag vet att jag har dålig fantasi.

// Hans

Liverpool slaktade Besiktas

Liverpool gjorde precis slarvsylta av Besiktas i Champions League. 8-0 (!) blev slutresultatet, och Arsenals nyligen tangerade segerrekord från förr-förra veckan är bortblåst.
Liverpool spelade väldigt fint, och gjorde ett par riktigt grymma mål. Men framför allt var Besiktas riktigt, riktigt dåliga. Sista 20 minuterna grävde de efter maskar och lekte kull med varandra istället för att hålla koll på Gerrard.
    Allvarligt talat tror jag att jag ska gå över från Arsenal till Liverpool och hålla på dem, det är ett så fint lag. SKOOOOOOOOJAAA! (Som om någon gick på det)

Tre timmar IKEA

Nåd och frid åt er, alla läsare, och välkomna till min blogg.

Jag har varit på IKEA i hela tre timmar idag. Investerade i ett avställningsbord, ett förvaringsutrymme, en väggklocka, en lampa, lysrör, en ram samt kabelsamlare. Medan vi (jag och ett gäng klasskompisar) gick på IKEA  roade jag mig med att sjunga lite.
Några låtar från min playlist:
* Lionel Richie - All night long
* Barbro "Lill-Babs" Svensson - En tuff brud i lyxförpackning
* Salem al Fakir - It's true
* Galenskaparna och After shave - Pappa, jag vill ha en italienare
(med restriktion för felaktiga titlar)
   Nu håller jag på att sätta ihop ett förvaringsutrymme som jag skall ha på toaletten. Det strejkade från början, men med lite våld har jag nu kommit fram till sista skruven - som inte kommer i! Har lyckats trycka ner den drygt halvvägs, men eftersom jag skruvat så mycket på den, har den blivit alldeles sliten och väldigt svårskruvad. Så just nu sitter jag här och småkokar lite.

Jag är lika lång som Robbie Williams.

Hej!

Sorg: Liedholm borta

Det är med sorg jag meddelar att en av Sveriges största fotbollsspelare, Nils Liedholm, har avlidit i en ålder av 85 år. Jag minns honom förstås inte, men av anledningen att han var en stor, respekterad och ren fotbollsspelare beklagar jag sorgen för alla berörda.


- Kapten i silverlaget 1958. Det säger det mesta - men inte allt - om en svensk legend inom fotbollen.

Oavgjort i intressant squashmöte

Dagens sportnyheter:

Fotboll

* Toppresultatet i Serie A mellan Juventus och Inter slutade 1-1.

* Jag såg Marta på flygplatsen i Umeå idag.

Squash

* Den heta dusten mellan syskonparet Larson som utspelade sig på söndagen slutade oavgjort. Stjärnskottet Hasse rivstartade med en 9-1-seger, och följde upp med ytterligare en 9-1-seger och en 9-5-seger. Rutinerad Kajsa kom dock tillbaka och visade var skåpet skulle (och skall) stå. Hon vann först två raka set med 9-1, och därefter ett sista avgörande (och jämnt) set med 9-6. Båda säger sig vara ganska nöjda med resultatet.



                                                                                               
- Jag i syrrans grymt häftiga tröja: "GAIS é ROCK' N' ROLL                
 

- Sade jag att det var snö eller?


- Lite bullbak på det, och helgen blev lyckad.


- Det är alltid kul att baka bullar. Speciellt för mig, eftersom jag alltid konfiskerar minst tre degbullar. Mitt rekord är dock nio degbullar på en bakning. Det var sommaren 2003. Ja, jag fick ont i magen.



Ha en trevlig vecka!

// Hanseman

En poäng som duger

Jag och syrran har precis varit på O'Learys och kollat in clash of the titans - Arsenal mot Manchester United. Det slutade 2-2 och jag kan inte säga att jag är annat än nöjd.
   Vi kom in i matchen i den 35 minuten, och det stod 0-0. Arsenal såg ut att vara hetast just då, men oturligt nog tog United ledningen, efter att Rooney (jag tycker verkligen inte om honom) hade vallat in bollen via Gallas arm. 0-1 till United  precis innan halvtid.
Men Arsenal kom ut från halvtidsvilan och var heltaggade. Det dröjde inte länge innan Fabregas enkelt kunde rulla in kvitteringen, efter ett mindre tumult i straffområdet.
Efter det var det inte en lugn stund. En fantastisk fotbollsmatch utspelade sig, och det var chanser åt båda håll. Men just som det började se ljust ut för Arsenal kom bomben. United rullade upp ett snyggt anfall, där Ronaldo helt plötsligt hade öppet mål. 1-2 var ett faktum, och matchen var så gott som slut. Extremt tungt för mig, med tanke på att syrran stod precis bredvid och egglade mig.
Men Arsenal gav sig förstås inte. Man malde på, var inne och sparkade i straffområdet, och Eduardo tjongade bollen öfver på en halvvolley. Men det blev ett till mål. Arsenal parkerade i ManU: s straffområde och fick femtioelva chanser, men missade gång på gång. Trodde de alla utom linjedomaren.
Dagens hjälte hade sett att Gallas skott var över mållinjen, och lättnad var ett faktum. 2-2 smakar gott just nu.


- Solklart inne.




Jag bjuder också på en annan goding (som jag skrifvit in för hand) där Roy Keane flippar lite (ingen ovanlighet).
Ett skönt klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=taoUoCzZPpE



Här är konversationen, hämtad från svenskafans.se:


Roy Keane - Fuck you, what the fuck do you think your at?

Domaren Graham Poll - Hey Hey Hey Hey Come on Come On, Roy...

Keane - Fucking hell, you're fucking shit you... fucking shit you...Yeh we'll see

Poll - Patrick, Patrick...

Keane - Every week shouting your fucking mouth off, every week Senegal this, why dont you fucking play for them then?

Patrick Vieira - Shut the Fuck...(lead away by Pascal Cygan)

Cygan - [something in French], Allez Allez (come on, come on).

Dennis Bergkamp: Are you OK?

Keane - I'll fucking see you out there you cunt, I'll see you out there

Poll - Ey Ey Ey, Roy, Roy

Keane - I'll see you out there, shoutin your mouth off, you. Every week, you, making out your a nice guy.

Poll: Come on then, Come on then...

Keane - He's been standin' up there shoutin' his fucking mouth off

Roy Carroll - Leave him, Roy, get him out there

Keane - Think he can pick on Gary Neville, pick on one of us




Matlagningstajm.
Hej och hå!

// Hansolof

Snö och låtstöld

Jag skämtade förstås när jag tidigare under veckan skrev att jag skulle ta med snöskor och andra arktiska prylar till Umeå. Men faktum är att jag borde ha varit mer förberedd inför min visit i Norrland. Förr idag kom den - snön. Stora, tunga flingor singlade ner mot den blöta marken och gjorde björkarnas stad vit. Det blev svinkallt.

I övrigt var jag under dagen på en sorts endags-festival som heter Popup. Lyckades se fyra band/artister: Florence valentin, Säkert!, Sahara hotnights och Moneybrother. Alla var definitivt godkända, till och med Sahara hotnights. Moneybrother var förstås grymt bra som möjligt, men hans förkärlek till att pausa inför sista riffet drar ner betyget lite.
Vad gäller Florence valentin gjorde de ett energiskt uppträdande, och jag blev imponerad. I övrigt är det ju allmänt känt att de lånar VÄLDIGT mycket musik från The Clash. Och det är ju inte fel, eftersom just  Clash är världens ballaste grupp.



Dagens låtar:

Nu skall ni få höra hur Florence valentins dänga Pokerkväll i Vårby gård inte är annat än en sammanslagning av The Clashs mästerverk Bankrobber och I fought the law (som ju i och för sig inte är The Clashs låt från början)

Florence valentin - Pokerkväll i Vårby gård


- Trots att den är snodd är det förstås en skön låt. Jag åker förbi Vårby gård när jag tar bussen till IKEA i Kungens kurva, ifall någon nu undrar.


The Clash - I fought the law


- Världens bästa låt serverad på silverfat.


The Clash - Bankrobber


- Fick inte med det sköna trumintrot, men det är en så skön video, så jag kunde inte låta bli. Hur som hafver är "Pokerkväll i Vårby gård" en uppspeedad version av Bankrobber, typ.


Följaktligen kan vi ställa upp följande:

Bankrobber + I fought the law + svenska = Pokerkväll i Vårby gård



Sovtajm i Umeå.

// Hasse Blund(er)

Siwan

Jag och Gonz har lyssnat på lite sköna Siw Malmkvist-låtar nu på morgonen. Härlig start på dagen.
Vad säger ni förresten om när Siwan vann den svenska uttagningen, men när Britta Borg fick sjunga i schlagern!? Det var definitivt inte bättre förr.

Igår kväll var det filmkväll med Music and lyrics. Jag tappade fokus från filmen och pusslade ett intressant grodpussel istället. Klarade det till sist. Försökte fuska ett antal gånger, men folk kom på mig. Knorr.

Idag ska jag flyga ensam för första gången. Lite nervöst faktiskt. Kanske råkar steppa på fel plan och hamna i Bangladesh. Om jag ändå ska hamna fel kan jag väl iaf få hamna i Tyskland... Eller Danmark, för där har de god korv.
Nåväl, förhoppningsvis kommer jag till kalla Umeå. Hoppas att det finns några fräcka backar att åka i! I så fall kanske jag slänger med pulkan!
Tror ni att det ingår gratis mat på min entimmes-färd till Umeå? I så fall ska jag beställa röd korv.

Annan intressant fakta:

* Kemi var mitt sämsta ämne i skolan

* Jag skall på Mika-konsert nästa vecka

* Sex and the city är en extremt fjantig serie

* Det bästa skämtet i Blades of glory lyder: "You still look like a fifteen year old girl - but NOT hot"

* Mitt bästa skämt lyder såhär: "Tre snubbar satt i ett rum. En idiot kom in i rummet. Då sade en av snubbarna: 'Nu blev det biologisk mångfald'" Hmmmm, nördigt eller? Kom på det själv.

Dagens dans: The Egyptian (i brist på annat brukade jag stoltsera med den på lågstadiediscoteken. Tog alltid hem poäng)

Dagens ord: Reporäntan 




Dagens låt:

Siw Malmkvist och Hepstars - Slit och släng


- Hmmm, ibland var det nog bättre förr ändå faktiskt.



Kroppkakor

// Larson

RSS 2.0