Mot Lkl

Hallå alla bloggisar!

Som ni kanske märker börjar saker och ting trubbas av här. Det kanske är dags.
Åker hem till Lysekil på julledighet imorgon, och det lär det inte bli mycket bloggande. Förra årets klassiska julinlägg lär alltså inte bli ett faktum.
När jag kommer tillbaka till Flempan vet man aldrig vad som händer.

Men håll ögon och öron öppna, för Hansolof.blogg.se har alltid rävar i skjortärmen och ess bakom öronen.


Men god jul får jag önska er alla om vi inte hörs. Men det hoppas jag att vi gör.

Ballar ur

Har pluggat. Tenta imorrn.

Det ballar ur.

Kålrot

God luciamorgon alla bloggläsare. Här sitter jag och löser Melodikrysset, men nu är det nyheter så då passar jag på att blogga lite.

Tydligen var det final i Idol igår och tydligen vann någon som hette Kevin. Kul för honom, Dock har jag inte sett ett enda avsnitt av Idol den här säsongen och det stör mig inte över huvud taget.

Igår i skolan drack Snerik lite av vattnet ur ett handfat på toaletten. Han rusade ut och sa: "Shit, vad äckligt vattnet är! Det smakar kålrot" Jag gick och smakade på samma vatten. Den smakade faktiskt kålrot, och inte så lite heller. Man kunde känna lukten av kålrot bara man luktade på det. Fruktansvärt äckligt.
Sedan smakde jag på några andra kranar och de var helt okej.
Funderar på om vattenledningen till det där handfatet kanske är byggd av kålrot.

Oh, krysset nu!

Pär per person

Fick väldigt fin kritik för min blogg i senaste inlägget och blev därav inspirerad till att skriva lite.

Eh. Jag kom på en grej. Jag tänkte att man kunde mäta hur många med namnet Pär man lär känna under en viss tid (eller Per, om man nu vill stava det så. Jag kör dock med Ä-stavningen i det här fallet). I så fall så skulle man få resultatet i antal Pär per person per period.
Kul.

Gonz är här.
Vi ska plugga tidigt imorgon. Jag hade förberett lite tills han kom. När han plingade på dörren drog jag på Yakety sax på hög volym och gjorde en dans när jag öppnade. Gonz sken upp och sa typ: "Åh, den är så skön. Men det här är ju någon remix". Sedan ringde Gonz mobil och han pratade i typ 20 minuter. Tönt.
Sedan fick han sin julklapp. Jag hade slagit in snyggt i aluminiumfolie och glittriga färger. Gonz, som inte läst avslöjandet om hans julklapp här i bloggen, blev glad, men trodde först att jag typ hade hittat karbinhakarna på gatan.
"Nänänä, de där har jag köpt för riktiga pengar. Det är av kärlek" sa jag.



Dagens sked:

Krösus Sork skedar inlandsisen



Dagens låtar:

Yakety sax


Först den här godbiten.


Carla Bruni - Raphaël


Innan Anna (d.v.s. Ståplats i Nybroviken som numera fått ett nytt smeknamn i form av "King Louie) gav mig den här låten på en blandskiva visste jag inte vad Carla Bruni har för roll i världen. Men nu vet jag. 
Carla Bruni är Nicolas Sarkozys fru (googla Frankrike + president om ni inte vet vem Sarkozy är) .
En fin låt. Tack Louie.




Scrubs med Gonzberget nu.

/ Hansolof

Alfa-helix

Dagens outfit:














Jag var naken idag.




Jag gick till skolan. Vi pluggade. Sedan frågade jag fem personer om de helst  hade hetat "Alfa-helix" eller "Beta-flak". Samtliga valde Alfa-helix.



Scrubs nu.


Roy Orbison avled på min namnsdag

Var på Debaser Medis igår kväll och såg på Anna Maria Espinosa. Vad ska man säga? Hon blandade och gav, som en kunnig musikkännare en gång hävde ur sig.
Jag hade för övrigt på mig mina nya, högklassiga kallingar. De levererade verkligen. Får se hur de blir när man tvättat dem en gång.

Är för övrigt sjukt besviken på alla er bloggläsare. Hur många gratulationer fick jag igår? TVÅ, varav en var från min mamma. Inga gratulationer här på bloggen.
Det är under all kritik.



Dagens låt:

Roy Orbison - You got it


Det är lustigt. Igår var jag på vippen att lägga upp den här låten, men istället blev det som kanske bekant Runaway med Del Shannon. "Roy kan väl vänta tills imorgon", tänkte jag. 
Vad jag dock blev varse om, ungefär just nu, är att det igår var exakt 20 år sedan Roy Orbison avled. Den 6 december 1988 skulle Roy Orbison hälsa på sin mamma i Tennessee, men just som han klivit in genom dörren föll han ihop i en hjärtattack och fångades av sin mammas armar.

Jag kände på mig att jag borde ha kört den här låten igår.

Hur som helst är det gott nog att hedra Roy Orbison idag, 20 år och 1 dag efter hans död. Här kommer You got it, en låt från samma år som han dog.



Syns!

// Hans

Världens sämsta filmning (och min namnsdag)

Idag har jag namnsdag, det är Niklas idag!

Surfade lite på youtube och sprang in i en av världens förmodligen sämsta filmningar genom tiderna.
Alberto Gilardino



Var för övrigt ute på stan idag och skulle köpa julklappar. Jag köpte en till Gonz.
Eftersom Gonz nu läser min blogg med jämna mellanrum vore det dumt att avslöja vad det är.
Men det är karbinhakar. Inte sådana som man klättrar med asså, utan sådana som man sätter på ryggan.


På tal om annat har Niklas namnsdag idag. Gissa vem som heter det i mellannamn?


Vi tar en skön bild på det:





Dagens sked:

Alla spelare i West Ham United skedar en big popper

(Såvitt jag vet heter ingen i West Ham Niklas, och därmed har ingen i West Ham namnsdag idag)



Dagens låt:

Del Shannon - Runaway


En gammal goding från 1961. Del Shannon var, som jag förstår det, en av de stora pionjärerna inom rocken. Han var faktiskt den första som lyckades placera en Beatles-låt på de amerikanska topplistorna eftersom han, som en följd av att ha träffat Beatles 1963, släppte en cover av "From me to you" i USA.
1990 sköt Del Shannon sig själv med ett gevär, påverkad av antidepressiva tabletter.



Arsenal - Wigan nu
(Nicklas Bendtner i Arsenal hade nästan haft namnsdag om han bott i Sverige. En som däremot har namnsdag idag är ju jag)

// Hans Olof Niklas Larson

Alkoholpoliserna

Vi vet ju alla att världen faktiskt hade varit bättre utan alkohol. Men å andra sidan finns det så oerhört mycket kultur och andra trevligheter som kretsar kring alkohol så det kan ju inte att förbjudas. Så med andra ord kommer alkohol alltid att ställa till med problem för att folk dricker för mycket.

Men nu har jag lösningen!
Vi anstället alkoholpoliser. Personer som helt enkelt kontrollerar hur mycket man dricker. Jag kan tänka mig att gränsen går vid tre stora stark på helgkvällarna. Övriga vardagar gäller en stor stark per dag. Maximalt är fem öl i veckan, eller motsvarande alkoholmängd.
Alkoholpolisens uppgift är att under hela dygnet bevaka alkoholkonsumenten. Alltså kommer vi att behöva tillsätta hälften av jordens befolkning som alkoholpoliser. Men det är ju bra, för då blir ingen arbetslös. Vissa andra yrken som är onödiga kan vi slopa. Lönen betalas av staten och alkoholpolisfacket
Alkoholpoliser får bytas mellan personer, men då måste man fylla i en del knepiga papper och sånt.

Samtidigt som lagen om alkoholpoliser träder i kraft kommer det förstås också att bli obligatoriskt med alkolås på alla bilar.

Här kommer en liten tabell för hur mycket olika personer får dricka:

Människotyp                              Motsvarande alkoholmängd

Män, 55-90 kg                            2-3 stora stark per helgkväll, beroende på tålighet
Män, 90-200 kg                          4 stora stark per helgkväll
Män under 55 kg                       Så mycket det går, bara ni går upp i vikt.
Kvinnor, 40-70 kg                      1 stor stark per helgkväll
Kvinnor, 70-500 kg                    2 stora starka per helgkväll
Gamle Gonz                               0 stora stark per helgkväll
Tyskar                                          12 stora stark per helgkväll

Barn under 18 år                        0 stora stark per helgkväll


Jag tänker mig något sånt här:



Beklagar det otydliga bildformatet.


Ett par värdiga kalsonger

För ett par veckor sedan ringde en dam hem till mig och frågade om jag ville testa deras kalsonger. För det första har jag väldigt svårt att säga nej och för det andra behöver jag faktiskt kalsonger. När jag fick reda på att det första paret bara kostade 40 spänn sa jag ja.
Idag anlände de.
Självklart slet jag upp paketet och drog på mig kalsongerna. Jag vet inte om du har erfarenhet av sköna kalsonger, men om du har det så vet du vad jag menar när jag säger att det var som att dra på sig en alldeles speciell känsla. Kalsongerna satt nästan perfekt. Resåret satt lagom tajt, de halkade inte ner och de har lagom långa ben. Underbart! Jag tror på riktigt att jag inte haft på mig ett par bättre kalsonger.
Men jag vill förstås inte bara börja använda dem direkt, utan det får vänta tills en riktigt bra dag. Då kommer jag att få svar på hur de fungerar i längden. Har jag otur tappar de formen direkt, men jag tror inte det. 
Hur som helst tror jag inte att jag ska beställa fler par. Jag ska ha de här kalsongerna och njuta av dem och bli påmind om hur sköna de är jämfört med andra kallingar.
Förresten är kalsongerna svarta. En lagom färg.

Nu ska jag bara fylla i typ åtta lappar för att slippa få hem fler kalsonger.

Falukorv

Idag gjorde jag falukorv. Det var nog första gången jag gjorde det ensam, på egen hand. Just som jag skulle börja tillaga den tänkte jag: "Men, det är ju inte ens gott med falukorv!" Men så tänkte jag till lite och kom fram till att: "Näe, Hans. Du kan inte äta jättegod mat varje dag. Idag blir det falukorv"

Jag är nog vuxen nu. Jag tror det. Förmodligen var det här det slutgiltiga steget.
Nu ska jag börja gå på utvecklingssamtal. Det spelar inte så stor roll på vems, det är mest att jag ska göra det. För det är sånt vuxna gör.

Min plastboll

Häromveckan gick jag igenom centralstationen i Stockholm och upptäcker då några jönsar från någon handelsorganisation som står och delar ut en massa grejer. Men det de delar ut är varken flygblad, pennor eller katamaraner. Nej, det är svarta plastbollar, stora som tennisbollar. När jag går förbi får jag en i handen av en snubbe som säger: "Plastboll..." innan han ilar vidare.
Jag blev glad för min plastboll. Det tror jag att alla andra också blev. De, liksom jag, tänkte nog: "Oj, en plastboll - det var ovanligt. Här ska studsas"

Jag åkte hem med min plastboll den dagen.

Nu är den här hemma. Ibland studsar jag lite med min plastboll. Den är himla trevlig! Man kan liksom kasta den hur hårt som helst på någon utan att det riktigt gör ont. Men inte i huvudet! Det är aldrig kul att kasta saker i folks huvuden!

Jag diskar av

Jag har märkt att jag lagt mig till med en viss vana. Jag vet inte riktigt om det är positivt eller negativt, men hur som helst har jag börjat "diska av" min disk. Jag kan liksom börja diska lite titt som tätt, och sedan när jag tröttnar så tänker jag: "Näe, resten tar jag senare". Det är lite både och faktiskt. Visserligen får jag inte alltid allt diskat, men å andra sidan börjar jag diska lite mer spontant och det brukar dessutom inte bli så mycket disk kvar.
Nog om det.

Var det någon som kollade inlägget från igår? Jag har verkligen haft som mål att använda den där låten till något sådant väldigt länge. Det kändes stort att lägga upp den filmen igår.

I helgen har jag haft mina två fränder Anders "Grahl" Grahl och Johan "Steken" Ekdal på besök. Eller rättare sagt, de har liksom både varit gäst hos mig och hos Ståplats i Nybroviken-Anna.
Det har hur som helst varit en tokig helg. Var på O'Learys igår och såg Arsenal vända borta mot Chelsea.
Oerhört stort.
Därefter drog vi hem och körde Mandomsprovet.
The Mandomsprov.
Känner ni till Mandomsprovet? Det går i alla fall ut på att man springer uppför rulltrappan från stationen i Flemingsberg i motsatt riktning. Själv sprang jag sedan ner i motsatt riktning efter att jag sprungit uppför, det så kallade Comboprovet.
Grahl blev sedan den första att klara av Mandomsprovet i Gorilla-kostym.
Steken var mer naturell i sin stil.


Det är lite mörkt, men så småningom kommer ni att se en mörk gestalt röra sig uppåt.



Dagens sked:

Gerd "Der Bomber" Müller skedar två grästuvor



Dagens låt:

Harry Belafonte - Matilda


För ett par veckor sedan vaknade jag en lördag av att min sedan tidigare timer-inställda radio gick på. Det var "Ring så spelar vi" som löd ur högtalarna och någon hade önskat den här gamla godbiten.



Ska tvätta lite nu. Har haft använda kallingar på mig idag.

// Hasse

RSS 2.0