Kort bortförklaring

Skrev precis ett låååångt inlägg om en konstig grej som hände mig nyligen. Tyvärr så försvann texten och jag blev lack. Orkar inte skriva mer idag.

Dagens låt:

Bruce Springsteen - Jungleland
http://www.youtube.com/watch?v=0aRhqVWUPPs&mode=related&search=



Hansolof

Dryg skolstart

Det finns många skillnader mellan killar och tjejer. En av de största måste vara att tjejer är två kvadriljoner mer nervösa än killar.
Idag började vi skolan. Oturligt nog visade det sig att vi skulle ha en del att stå i framöver. "Baggis", tänkte jag och planerade att när jag kom hem dra i min vänstra stortå (eftersom det aktiverar "halvfart-funktionen" på min kropp).
Men när  vi hade ventilerat situationen lite i klassen visade det sig att alla andra (speciellt tjejerna) var skitnervösa. "Moget", tyckte jag och bestämde mig även jag för att vara skitnervös.
Så nu biter jag på naglarna och har ångest jag också.

Kollade precis på Elfsborg-Valenca.
Gulingarna spelade helt okej och förlorade bara med 2-1. Alexandersson bäst i Elfsborg. SLUT PÅ MATCHRAPPORT.



Jag kollade in några andra bloggar i dag, nu när jag ändå är nere i träsket.
Råkade springa på en av de mest populära bloggarna på den här sajten (jag tänker inte säga vad hon heter, det är förbjudet.)
Hon (den populära bloggaren) är en tonårs-tjej som mest skriver om sina väskor och sina kläder. Hon skriver var de är köpta och lägger upp bilder på dem och sig själv... Sticker inte under stol att hon är en linslus.
"FJANTIGT, FJOLLIGT och PRETENTIÖST" tyckte jag att det var. Fram tills det att jag såg hur många kommentarer hon hade: Minst 50 stycken på varje inlägg! Att jämföra med mina drygt 10 BESÖKARE per dag.
Det finns inte så mycket att tveka om tycker jag. Det är ju ett vinnande koncept!

Här kommer några sköna bilder på mina bästa outfits!


- Tja, vad säger man? Ledighet kombinerat med stil.
Skjorta: H&M
Slips: Farsans gamla
Brallor: Mina hederliga gympabrallor
Skor: Etnies-dojjer från Nilson
(Klicka bilden om du vill ha en förstoring)


- En höstig sammansättning med lite friluftskänsla.
Jacka: Köpte jag för flera år sedan av Vladde
Skärp: H&M
Kortbrallor: H&M
Strumpor: H&M
Skor (som inte syns speciellt väl): Din sko
Brillor: H&M
(Klicka bilden om du vill ha en förstoring)


- Lantlivs-utstyrsel. Väldigt stilfull.
Tröja: Den berömda "Gröan polon" från någon lageraffär i Uddevalla
Brallor: H&M (vad annars?)
(Klicka bilden om du vill ha en förstoring)


Dagens låt:

Brainpool - In a box
http://www.last.fm/music/Brainpool/_/In+a+Box

(Ibland tror jag att jag är den enda i världen som minns Brainpool. Men det är jag inte. Gotteni Lysekil minns dem. Dessutom lär det finnas två snubbar i Flen, en pensionär i Portsmouth och en myskoxe i Simrishamn som fortfarande är gedigna Brainpool-fans. Vi kanske skulle bilda en stödgrupp)



Nu börjar Scrubs! Missa det INTE!



Hansolof

Mustafa fyra

Såg PRECIS på 3000 meter hinder-finalen. Mustafa var asgrym och pinnade på allt vad han pallade. Men pallen blev det inte. Lysekils stolthet slutade på en fjärdeplats.

Kenyanerna fegade och vågade inte dra. Musse fick göra allt jobb själv och blev olyckligtvis passerad på sista varvet. Men GRATTIS Mustafa, vi är så oerhört nöjda över din kämpainsats.


 
   Jag var hos tandläkaren nu på morgonen. Efter att mina framtänder har åkt ut tre gånger sedan trean på gymnasiet nyttjade jag min tandskadeförsäkring och bestämde mig för att göra någon sorts dyr fasad. (Eller egentligen var det väl tandläkaren som bestämde det).
Jag låg i tandläkarstolen under nästan 1,5 timmar nu på morgonen. Det gjorde ont och jag blev yr.
Men nu är det halvtid. Min tandläkare har satt två skrovliga tandbitar på plats, för att kunna fortsätta med sitt verk nästa vecka.
Munnen är alltså inte på långa vägar klar. Istället ser mina framtänder rent av gräsliga ut, grå vid tandköttet och allmänt vidriga. Men jag får leva med det en vecka.

- Om man kollar noga på de båda framtänderna ser man att de är vidriga.
(Klicka på bilden om du vill ha en förstoring)

Dagens låt:

Arctic monkeys - Mardy bum
http://www.youtube.com/watch?v=jxq35xODMzA&mode=related&search=


Till vi hörs igen!

///
Hasse Brasse Larson

100 procent död blomma

Jag och min parhäst Gamle Gonz stack in till skolan och registrerade oss i morse. Gonz var sig lik. Baggy kläder och kepsen bak och fram. Ungefär.

Han har lånat min lägenhet i sommar. Till min stora förvåning var nästan allt rent och snyggt när jag kom in till min lya igår. En av de saker som Gonz däremot inte hade skött så bra var blommorna. Jag har (hade) bara två växtligheter i min lägenhet, men Gonz lyckades ändå döda en av dem.
Jag skojar inte, men den blomman var så vissen att den var GRÅ. Det hade behövts handpåläggning och tio alvedon för att muntra den stackaren.

Nu ska jag se på Sunes sommar med några görls från klassen.

Dagens låt

Isolation years - Landslide
http://www.youtube.com/watch?v=RP4ivftbKAo

(Förklaring: Har gått friskt på cd-spelaren i bilen när jag kört i sommar. Feelings med drag.)



Hansolof


Tillbaka i Stockholm (riktiga bloggstarten)

Nu är jag tillbaka i Flemingsberg igen. Skönt. Och lite tråkigt.
Skönt för att det är kul att träffa allt folk igen och lättande att komma in i rutinerna.
Tråkigt för att det alltid är tungt att lämna barndomshemmet i Lysekil och allt folk där. Dessutom är det inte alltid jätteroligt att plugga.

Det har varit en helt okej sommar, även om det inte har varit kanonväder. Jag har jobbat tio av mina elva sommarlovsveckor. Med jobbat menar jag att jag har suttit vid en dator på lokaltidningen Lysekilsposten och skrivit artiklar. Det var andra sommaren i år, och jag trivs faktiskt som fisken i vattnet. Ett grymt sommarjobb.

   Annat nytt på sistone är att mina goda vänner Rickard och Carolina har gift sig. Vigseln ägde rum i lördags och allt var frid och fröjdens. SLUT PÅ BRÖLLOPSRAPPORT.

   Premier League
har dragit igång igen. Arsenal, som bara MÅSTE få göra en bra säsong i år, har tagit sju poäng på tre matcher. Senast (igår) blev det seger mot Svennis succébygge Manchester City med 1-0. Struten krutades in av allas vår Fabregas i matchens slutskede.
City var dock inte helt uddlösa, och de kan nog nå en skaplig placering i år.

   Just nu sitter jag uppe och väntar på att klockan ska bli tolv. Hade tänkt att min sista lön skulle komma. Gör den inte det kanske jag gör något farligt. Vad vet man inte, men stalltipset är att det inkluderar ägg, halvvassa föremål och grön färg. Nääääääääärååå.
Om inte lönen kommer får jag leva på navelludd i några dagar. Det går också bra.


Dagens låt
(det här inslaget har jag hämtat från Virtanens blogg. Eller ja... Det var där jag först såg det. Jag kommer här att presentera en låt, eller möjligen ett helt album, som jag har nynnat på / lyssnat mycket på / eller bara diggat den senaste tiden.)

Salem Al Fakir- Magic night

(Förklaring: Det görs alldeles för lite instrumental musik nuförtiden. Salem Al Fakir är undantaget som bekräftar regeln (slitet och fjantigt uttryck). Han gör det bra.
Att han får dagens låt KAN också bero på att jag intervjuade honom i somras. Han var jättetrevlig och snackade på bra. Trevlig prick som dessutom kommer från Huddinge. Nog med skrytandet)


Ha det så bra allt folk.
Vi hörs!



Hansolof

Alla dessa bloggar! (presentation)

Jag är egentligen aktiv motståndare mot bloggande. Typ.
Folk bloggar fram och tillbaka, alla vill synas och höras och man går vilse i djungeln av bloggande.

Men jag är förstås bättre än alla andra. Jag har en riktig anledning att blogga. Jag är nämligen journaliststudent och måste TRÄNA, TRÄNA, TRÄNA på att synas i det offentliga rummet. Dessutom säger jag en massa intressanta grejer som inte bör gå folk förbi.

Nä, skämt åsido. Jag är förstås lika fjantig som alla andra. Men bloggar gör jag mest för min egen skull, tro det eller ej. Våra lärare tjatar om att vi ska försöka skriva så mycket som möjligt, och då tyckte jag att man kunde börja blogga. Sedan vore det förstås roligt om någon läste mina funderingar.

Dessutom känner jag lite löst folk som skriver lite halvuppdaterade bloggar, och jag hade tänkt se hur svårt det var att göra en VÄLUPPDATERAD blogg.
Målet är att lyckas hålla igång i alla fall denna terminen.


Jaja, nu ska jag presentera mig och mina planer lite kort, för dem som inte känner mig så väl.

Namn: Hans Olof Niklas Larson
Längd: 182,7 cm
Vikt: 65 - 70 kg
Intressen: Musik och sport
Spelar: Dum, saxofon, piano, Allan, bara på Stryktipset och Lången
Gör: Pluggar till naturvetenskaplig journalist i Flemingsberg utanför Stockholm
Känd från: Den eminenta lokaltidningen Lysekilsposten
Dold talang: Kan nudda armbågarna bakom ryggen, har stor mun och kan cykla enhjuling
Svagheter: Fet, ful, äcklig, har kort stubin, är dålig förlorare och kan behöva bättra på tillslaget. Har dessutom en (o)förmåga att falla ur matcherna
Styrka: Tar nog 50 kg i bänk

MÅL MED BLOGGEN: Att vara en uppmärksammad stolle med en VÄLUPPDATERAD blogg

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0