KONSERTSPECIAL: Jens Lekman

Södra teatern, tidig kväll. En liten folkskara står samlad vid scenen och väntar. Ett tiotal meter längre bak sitter en ungefär lika liten skara i en trappa. De väntar också. Så kliver han upp på scenen - Jens Lekman - med sitt ackompanjemangsband i stolt släptåg. De tar några toner. Sedan lyfter de...
Black cab får inleda kvällen, och redan där har kulmen nästan nåtts. Friskt vågat med otaliga instrument på scenen och blandade kön gör att helhetsbilden blir så där härligt förenande. Saxen, trumpeten, bastrumman och synthen trycker på, och Jens Lekman har fångat oss. Redan i första låten.
Det fortsätter bra med en oerhört väl genomförd Into eternity. Tvärflöjter kommer in i bilden och skapar ännu mer fantasi-bringande känslor. Lekman ler, myser lite och trycker micken tätt intill munnen när han ropar ut sina budskap. Det är en ödmjuk man som troligen finner glädje i att spela som står där.
   Opposite of halllujah och Postcard to Nina fyras av, och ingen blir besviken. Så blir det för en stund lite förutbestämt: låtarna liknar varandra och Lekman ser väl stationär ut på sin plats i mitten av scenen. Men så räddas situationen av You are the light. En låt som Lekman för kvällen tillägnar främsta raden kan inte gå annat än fel.
   Det fortsätter. Han tackar, bockar och fortsätter att imponera. Sist kommer en annan publikfriarie - Friday night at the drive-in-bingo. Riktigt, riktigt bra.
   Lekman och hans band går av scenen. Publiken jublar och klappar in dem för en extralåt. De kommer tillbaka. Bandet och Lekman spelar en extra låt. Hela bandet utom fiol-tjejerna och huvudpersonen går ut. En till extra låt skrivs till handlingarna. Fioltjejerna går. Lekman står ensam på scen  med en elgitarr och klämmer ut det sista ur en storslagen kväll. 
   Nu finns det bara en sak som överträffar publikens glädje till Lekman. Det är Lekmans glädje till publiken.


LÄSARREKORD

Tjing tjong, långkalsong. Som jag skrev nyligen är det stora grejer på G. Under gårdagen slog jag återigen nytt läsarrekord på bloggen. 24 otroliga, unika besökare läste mina värdelösa ord. Fantastiskt!
  
Närmast på programmet idag är Jens Lekman. Det är konsert halv sju, så jag måste skynda mig. Av den anledningen sammanfattar jag här kort  det aktuella just nu:
* Idag skall man tydligen ha röd tröja på sig för att stödja munkarna i Burma. Jag trodde inte att jag hade någon röd tröja, men så kom jag på att merparten av alla mina Arsenal-tröjor är röda. Så här sitter jag med matchställ och allt.
* Snart skall jag börja kolla på Beverly Hills. Har precis fått tag i säsong ett, och nu väntar jag bara på att få börja frossa. Det är gamle Andersson som tipsat mig. Hoppas han har rätt. Det var flera år sedan jag såg Beverly Hills senast, men jag kom ihåg att jag brukade släpa in mina kompisar i syrrans rum och avgöra vem av Beverly Hills-brudarna som var snyggast på en plansch hon hade.
* Jag och Gamle Gonz har gått en del på förmiddagen. Allt för att ladda för vår EVENTUELLA RESA.



Dagens låt:

Jens Lekman - You are the light (by which i travel into this and that)


- Finns tyvärr inte så många andra bra låtar med bra kvalité på Youtube. Men denhär är grym, så den är klart värd. Första plattan.

Jens Lekman - Black cab


- Bland de bättre låtarna från andra plattan.

Jens Lekman - Friday night at the drive-in-bingo

 

- Bästa låten från purfärska skivan Night falls over Kortedala. Spana in guran!



SKYNDA, SKYNDA!

// Hasse Brasse


Mount Everest + Hasse + Gonz = sant?

Stora saker är i görningen. Igår var det läsarrekord på bloggen (16 personer) och dessutom har de extrapris på Dafgårds färdigrätter hos Vi-butiken i Flemingsberg (Fem stycken för 89 :-). Men störst av allt är att jag och Gamle Gonz planerar en resa. Till Mount Everest.
Men samla nu ihop dig och sätt för allt i världen inte legobitar i halsen. Vi ska nämligen klargöra vissa saker:

* Resan äger rum den 29 december och 18 dagar framåt.
* Vi skall förstås inte klättra upp på toppen av Mount Everest. Nej, vi ska till det så kallade Base Camp, ungefär 5500 meter öfver hafvet.

Det var lite praktisk information om resan, och nu följer de faktorer som sätter käppar i det beryktade hjulet för oss:

1. Resan är dyr. Jag själv har undanlagda pengar som finns att ta av, men Gonz hade tänkt spara. Vi får se hur det går, men det är det minsta problemet.
2. Resan kan krocka med skolan. Då fjantarna som jobbar på bygget inte har vett nog att lägga ut något schema, har vi ingen aning om huruvida vår lilla tripp passar in bland allt skoljobb eller inte.
3. Resan kräver sin man.

   Den sista punkten kanske är värst. På Mount Everest (det känns hiskeligt bara att skrifva det) går man i upp till nio timmar varje dag, och god kondition krävs. Då varken jag eller Gamle Gonz är några direkta kraftpaket, finns det en del att jobba på. Ingen av oss har gjort lumpen och ingen av oss har varit direkt idrottsligt aktiv på flera år. Så därför startade idag Operation: Turn into a man.
   Jag har aldrig varit man på riktigt, och jag kommer nog aldrig att bli det heller. Men hur det än blir med vår resa, om den går av stapeln eller inte, så har jag och Gonz bestämt oss för att satsa järnet. För någonstans ska vi åka efter jul, vare sig det blir till Mount Everest i Nepal eller Holmenkollen i Norge.
Jag inledde min träning idag. Det fick bli en snabbpromenad (i träningsbelästa kretsar även känt som powerwalk) till Huddinge. Ett par få kilometers traskande och en ynka halvtimmes träning blev resultatet. Men nu har det i alla fall börjat. Påminn mig om att jag ska ge järnet fram tills jul. Bara jag tänker på min ynklighet mitt bland bergstopparna i Nepal börjar jag grina och kissar på mig.

   I övrigt på fronten är det samma gamla visa. Skolan sliter en del, Arsenal går som tåget och Sverige är fortsatt sekulariserat. Dessutom var Karldavid nattgäst hos mig igår. Vi hade mysigt.
   Men det är en del plugg som gäller, precis som vanligt. Efter att jag har skrivit klart det här ska jag börja läsa en tung vetenskaplig artikel som jag senare skall skriva en lååååååång uppsats om.



Dagens låt:

Traveling Wilburys - Handle with care


- Jag kommer aldrig ihåg att de heter Traveling Wilburys, men igår gjorde Karldavid mig varse om det, ungefär klockan ett på natten. Hur som hafver så är det ett amerikansk-engelskt superband bestående af George Harrison, Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbison och Tom Petty. Jag har alltid trott att Eric Clapton var med, men så är tydligen inte fallet. Nåväl, digga denna låt hårt. Traveling Wilburys var ett fantastiskt fenomen inom musikvärlden som man sällan får se motsvarigheter till. Eller hur Karldavid?


OBS! Kommentera gärna och tack för att ni läser min blogg! Jag blir oerhört glad om ni fortsätter.

Hej svej!

// Hasse Skinnarmo

Allsvenskan är grym

Inställd lektion. Jag trodde inte ens att den meningen existerade på högskolan. Men så var i alla fall sanningen när vi kom till skolan i morse. Vi degade i en halvtimme, men det kom ingen lärare så vi drog därifrån. Jag och Gonz lekte agenter på vägen ut och försökte smyga längs väggarna så att läraren inte skulle se oss om han kom. Vi var coola.

Efter det satt jag och Gonz och fluktade in lite sköna halv-äventyrsresor. Vi är grymt sugna på att sticka iväg precis efter jul och slabba i något ganska avlägset land. Volontärarbete i Kenya ligger närmast, men det är långt tills vi har bestämt något - tid och pengar sätter som vanligt käppar i hjulet.
   Åter till dagen. När jag och Gonz slappat lagom länge ringde Fracke och tjatade om tennis. Jag hänkade på och Gonz drog hem (OBS! Det var inte så att jag körde hem honom. Viktigt att veta. Dessutom har Gonz 18 besökare i rekord på sin blogg, så han kan gotta sig över det. Mutter.)
Det blev i alla fall en tennis. Jag åkte väl på storstryk, kan man säga. Inte så oväntat dock, med tanke på att Fracke lirat nästan hela livet, och att jag har lirat sedan i somras. Han vann med 6-0, 6-1. Klart oförtjänt... eller inte!.
Grymt skoj var det i alla fall, och förhoppningsvis blir det mer racketsport i höst.
   Efter att jag och Fracke sedan ätit en god middag (köttbullar och potatisgegga) jobbade jag mig hemåt för att kolla lite sportresultat. Matchen mellan HV och Frölunda gick ju på TV, men jag missade den tyvärr. Det var tydligen en bra match, och HV vann med efter en svängig match. Jiiiiiiiiihooooo!!!!!!!! Segrarna mot Frölunda är de skönaste av alla. Då kan man reta Baba. Funderar på att ringa ett anonymt samtal till honom i USA och mumla lite om utklassning i Kinnarps Arena.
   För Elfsborg gick det dock sämre. De förlorade mot Hammarby och tappade i den jämna tabellen. På tal om den jämna tabellen: Wernersson sade i Sporten idag att den spännande Allsvenska tabellen tyder på att vi har en dålig liga - det borde finnas ett lag som kan rycka ifrån.
MEN HALLÅ! Kan ni inte bara inse att vi inte kommer att få någon bra liga på ett tag? Kan vi inte fortsätta att skeppa iväg proffs som vanligt, och med det få en liga som faktiskt är intressant att följa?! Vi vill ju inte ha det som i Turkiet, där Galatasaray och Fener vinner varje år, men som ändå misslyckas i Europa-cuperna. Nä, det är ju hur kul som helst att följa Allsvenskan.



Dagens låt:

The Pipettes - Pull shapes


- Modern Pop + 60-tal = Sant! På youtube klagas det på att The Pipettes är omusikaliska slavar under Monster Bobby, men faktum är att de är grymma. Det har de nämligen visat i livespelningar. Nä, åtminstone jag vill se mer av Pipettes i framtiden. Dessutom är kompbandet The Cassettes smaskiga.




 Bust a move!


// Hansolof

Sitter och väntar...

Det här skulle bli en bra söndag, men hittills har den börjat lite knackigt. Anledningen är att jag skulle spela tennis med Fracke idag, var det tänkt. Men jag får inte tag på honom, och jag är liksom fast här. Jag vill nämligen dra in till stan, men jag kan liksom inte göra det, för då måste jag ta med mig tennisgrejerna, ifall Fracke hör av sig. Och om han inte gör det så är det onödigt att ha med sig en bag fullproppad med kläder. Hoppas ni förstår. Det är i alla fall väldigt synd om mig.

Han låter säkert bli att höra av sig med mening, eftersom jag ägde honom och Kalle på bowlingen igår. Jag vann BÅDA serierna och slog ihop till 146 + 176 poäng. Det sistnämnda var bara tre poäng från pers (som man så fint kallar det nu för tiden).

Planen nu är att vänta lite till, och om Fracke inte hör av sig dra in med Gonz till stan. Då ska vi ventilera lite, samt eventuellt göra lite vilda danser.
Som tidsfördriv till dess lägger jag upp lite sköna bilder.


- En bild från i påskas där jag spelade fotboll med fr.v: Wånken, Axel, Skalken och Baba. Kolla Wånkens hår. Sicken volym! Notera gärna också att Skalken pekar in i kameran lite förstrött.

- Gonz lär sig hur man använder en parkeringsautomat.

- Jag putsar Gullan. En fin bild från i somras. Greggan var ihärdig och gav exakta instruktioner om hur man skulle göra.

- Min granne Jepser. Världens ballaste unge. Han brukar hänga lite hos oss och titta på när min mamma lirar piano. För min mamma är typ hans idol. Så han och hans polare brukar hänga med min morsa. Värre är det dock för Greggan. Sedan Jesper och hans polare har klejmat morsan, så har Jespers lillasyster Sofie och hennes kompisar kommit på att Greggan också går bra. Så de brukar hänga med honom. Det är han inte jätteförtjust i.

Dagens låt:

Kaoma - Lambada


- En magisk låt och ett av mina första musikminnen. Sången och videon är fyllda med underligt vemod, och det här är en låt som man aldrig egentligen förstår varför man tycker om.

Slut på sköna bilder för den här gången. Nu blir det lite Family Guy.
Tack och hej, leverpastej.

// Hans

Arsenal spelade ut Derby

Gött mos! Arsenal lirade ut Derby hemma på Emirates, och slutresultatet skrevs till härliga 5-0. Meste målskytt blev Adebayor, som med sin långa kropp lyckades trycka in inte mindre än tre strutar.
I övrigt gjorde Cesc "Sjörövar-Fabbe" Fabregas ett mål (han är grym nu, och jag har kommit på smeknamnet helt själv). Men snyggaste målet gjordes nog ändå av Diaby, som för en gångs skull fick känna sitt skott rassla i nätet. Han trixade lite vid 16-metarn, vände bort två gubbar och klippte till bollen så att den nästan seglade upp i krysset.
   Extra gött var att Liverpool bara fick 0-0 mot Sebastian Larssons (som jag gjort långintervju med, host) Birmingham. Dessutom möts Chelsea och United imorgon, så något av de lagen kommer att tappa poäng. Hoppas på oavgjort.

Ikväll ska jag på trappvernisage hos Lina. Vi ska åka i hennes hiss mellan våningarna och titta på väggmålningar av djur. På Linas våning är det en räv som ser ut som en bäver.

Här kommer en liten skiss på Diabys mål (OBS! Gjord med touch-pad):

image33
- Ungefär såhär såg Diabys skott i den 10 minuten ut. Självfallet blev han grymt glad, i och med att hans skott nästan satt i kryllan!

Här kommer skottet live:

http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2702

Nu ska jag handla!

// Hans


Hemma från Gonz partaj

Jepp, då var jag hemma från Gamle Gonz partaj. Huset hann inte bli vält innan jag drog, men troligen blir det snedlagt innan morgonbitti.
Jag kör ju en HELT vit månad nu, och tro det eller ej lyckades jag hålla mitt löfte hos Gonz.  Inte en droppe blev det, trots att jag blev tillfrågad tre-fyra gånger. Starkt jobbat Larson.
Istället blandade Gonz polare Martin kärvänligt till en exotisk, alkoholfri drink åt mig, vars klass och smak påminde om bekymmerslöst simmande med delfiner i solnedgång.
   Det blev en kort kväll, och det är jag glad för. Alkohol äro af ondo. Det är inget nytt.

Nu ska jag dra en rulle, och sedan sova. Det blir bowling med Fracke och Kalle imorgon. Jag har kommit på en grym plan för hur jag ska vinna: Jag ska slå ner ALLA käglor. Förra gången jag, Erik och Fracke lirade vann just Fracke, så jag är bra revanschsugen. Slå ner käglorna gäller alltså.

En skön bild får avsluta dagen.

image31
- Ni ser helt rätt. Den är jag, Hans Larson, som är påväg upp i ett tvättäkta famehopp. Kolla vristerna och de muskulösa benen!

FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILM!!!!!!!!!!

// Arsenal-Hasse

Världens sämsta husse

Jaha, då var det slutgiltigt bevisat: Jag är världens sämsta husse. Nu har mina två fiskar Chewie och Louis, de sjätte och sjunde i ordningen, avlidit efter bara några veckor i skålen.
Det är lite lustigt. Alla de andra gångerna har jag kunnat fastställa dödsorsak. Det har varit för lite mat, för dåliga vattenförhållanden, och fysiska skador. Men den här gången vet jag faktiskt inte vad det beror på. Kanske att det är för varmt i min lya.
Så nu har jag bestämt mig för att inte skaffa några nya firrar innan jag lärt mig ALLT om hur man tar hand om dem. Jag hade en guldfisk när jag bodde i Lysekil, och den levde länge, men tydligen har tiderna förändrats och fiskar har blivit veklingar. Jag ska läsa ALLT som går att läsa om slöjstjärtar och guldfiskar. Jag ska bli ett fisk-orakel, och mina fiskar ska leva till 2014. Minst till maj.

Om en dryg halvtimme ska jag hem till Gonz. Där är det någon typ av vältahuset- och fylleslagsfest. Jihoo. Jag ska inte slåss, men jag hjälper gärna till att välta huset lite.


 
Dagens låt:

Cat Stevens - Another saturday night


- Cat Stevens finns inte längre. Däremot finns ju Yusuf Islam, som han heter sedan han blev muslim. Hur som haver är han en grym artist och det här är en av många sköna låtar. Enjoy!



Nu ska jag borsta gaddarna och göra tvåan innan jag pyser.
Mors!

// Frasse

Tillbaka

Det har onekligen varit lite dött i min blogg de senaste dagarna.
Anledningen börjar på P och slutar på LUGG. Då kan du nog gissa vad jag ägnat mig åt de senaste dagarna. Men istället för att prata om altruism, anpassning och annat dravel så tänkte jag skriva om lite roligare grejer.
Eller ja... Lite speciellt var det förstås igår när jag, Gonz och David satt uppe till tre och råpluggade. Högkonsumtion av någon arabisk energidryck som heter Magic blev lösningen, och vi kämpade likt riktiga hjältar med att komma igenom vår 14 sidor långa vetenskapsartikel på ett vettigt sätt. Jag började gråta fyra gånger.
Igår spöade Arsenal upp Sevilla med 3-0 på hemmaplan.
Men man vill förstås inte stöta sig för mycket med Sevilla, sedan deras fantastiske back Puerta avled. Riktigt tragiskt, och gårdagens seger smakar inte riktigt lika sött som en 3-0-seger mot ett spanskt storlag vanligtvis gör.
Jag ska troligen på Jens Lekman nästa fredag. Det kan bli spännande.... OJOJOJ! Nu trillade det ner ett sms på mobilen som är högintressant. Det var min gamla kollega Joel "Billy" H. som skrev att Carizma ska spela live på Lysekils FF: s årsdag! Carizma är ett lokalband från Lysekilstrakten, och de rockar fett. Jag och Billy körde klassiker som "She's awesome", "A guy like that" och "Din egen väg" konstant på CD-spelaren på jobbet i somras. Wow!

image30
- Dansband i dess rätta bemärkelse. Notera gärna mannen längst upp till höger, Peter Ström, som är min gamla orkesterlärare. En klippa vid klaviaturen.
Foto: http://web.telia.com/~u52205795/index.htm

För övrigt hörde jag några sköna party-citat härom dagen:

Ju Fler kockar desto större party
Morgonstund har party
Den som gräver en grop åt andra går ofta själv på party
Den som gapar efter mycket går på många partyn



Dagens låt:

Arctic monkeys - Fluorescent Adolescent


- Riktigt bra låt från senaste skivan. Ett album som är lite mörkare än det första, med mer vemodiga komp. Har gått en del på spelaren de senaste dagarna. Visste ni att Alex Turner, sångaren, och trummisen Matt Helders är lika gamla som jag är? Tokigt! Börjar bli dags för mig att släppa ett debutalbum. "The Best pianoklink och några saxsolon of Hasse Brasse" skulle den heta.



Det finns faktiskt mer att plugga. Kul att snacka av sig lite.

// Hansolof

Pluggar

Hej.
Jag pluggar.
Hejdå.

Dagens låt:

Keane - Crystal ball


- Låt från nya skivan. Lite nedstämd video.

Plong!

// Haasi

Gunners bäst i Premier League

Arsenal är bäst i Premier League. I alla fall just nu. (Du som inte är intresserad av fotboll alls kan sluta läsa här.)
   Det är alltid lika nervöst att möta Tottenham. Men varje gång man gör det ser man tillbaka och tänker: "Att jag ens brydde mig om att oroas". För det är så det är. Trots att Tottenham och Arsenal är de bittraste konkurrenter har Spurs inte slagit Gunners på typ 19 försök.
Lika illa gick det idag. Visserligen började hemmalaget på White Heart Lane bra, och slog snyggt in en frispark tidigt i matchen. Men efter det var det Arsenal för den största delen av slanten.
(OBS! Det ska tilläggas att jag inte såg matchen - var i Globen och tittade på Sverige - CCCP istället. Det blev 6-3 till bortalaget.)
Nåväl. Kvitteringen kom i den 65 minuten, och det var inte helt oväntat Adebayor som gjorde det. Och visst skulle det bli mer. Både Fabregas och Adebayor (på nytt) målade och grejade ännu en seger för Arsenal. De två sista målen var grymt snygga.


http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2557


http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2558

(OBS! Jag lyckas bara länka till målen och inte lägga upp visningsrutan)


Det fina i kråksången är att Arsenal nu leder Premier League, eftersom Liverpool bara fick oavgjort idag. Nästa vecka blir det Derby hemma, det kan bli målkalas!
Avslutningsvis kommer en gammal Arsenal-sång Ingen av spelarna i sången finns kvar i klubben idag, men låten är så fin ändå. Många av dem är legender som jag aldrig glömmer.

 


Sovtajm!

// Arsenal-Hasse

IDIOTER PÅ NATTBUSSEN (en berättelse om fula människor)

Igår kväll blev det, efter många om och men, TV-spelskväll hemma hos Fracke med honom och en snubbe som hette Micke. Vi lirade Wii Sports, Ice hockey, Mario Kart Double Dash och några andra gamla godingar. Jag gick loss så gott det gick och rev upp Frackes sängkläder när jag förlorade. Allt för situationens skull.
När klockan hade passerat halv ett summerade vi kvällen, och jag och Micke drog oss till vårat. För min del blev det nattbuss 794 som gick från Gullmarsplan 01.24.
   Om ni har åkt nattbuss någon gång känner ni till hur det brukar vara: Alla sitter lugnt och stilla på sina platser, utom ett gäng som ska hålla på och skräna ner. Så var det även den här gången.
Aphuset bestod av fem-sex grabbar, något yngre än jag. De satt långt fram, muckade med busschauffören och vrålade könsord. Lustigt nog verkade merparten av dem någorlunda välvårdade, och det var bara en eller två av dem som verkligen var jobbiga.
Alla på bussen tycktes bli ordentligt irriterade på fjortisarna och kastade blickar fyllda med avsmak mot dem. Av den anledningen blev jag med många andra ganska glada när de äntligen, vid Huddinge gymnasium, skulle gå av bussen. Men då hände det...
"Ledaren" i gänget greppade tag i en kolsyrebrandsläckare och tog med sig. Busschauffören försökte stoppa honom, men det var för sent. Just som killen skulle gå ut, riktade han munstycket upp mot taket och sprutade ner hela bussen som fylldes med en ljusgrå, tät rök. Folk andades in skiten och alla fick springa ut. Kul.
Vi fick byta buss, och lyckligtvis kom alla (såvitt jag vet) hemma oskadda.
MEN. Det är högst, högst, högst osannolikt att någon av grabbarna i fjortisgänget skulle läsa det här, men jag har ändå en hälsning:

Hej era äckliga fjantar!
Jag satt på 794 som gick från Gullmarsplan mot Visättra i fredags. Det var jag som hade grön jacka och såg ganska snäll ut.
Jag tycker inte om er. Speciellt inte dig med bakåtvänd skejtarkepa.
Jag vet inte hur ni gör i Huddinge, men hemma på min gata i stan så behandlar vi apballar som dig med ett kokt stryk. Kan tänka mig att du gärna vill synas och vara fräck framför dina kompisar. Men det hjälper nog inte.
Du kommer alltid att vara en tönt som ingen tycker om. Jag kan tänka mig att du blev vald sist på fotbollen på mellanstadiet, att du brukade slå tjejer när du egentligen ville ragga, att du plågade insekter för att det var de enda du rådde på och att du inte fick hår på ballen förrän i tvåan på gymnasiet (eller vänta nu... du kanske inte har börjat där ännu?). Hur som haver så är du dum.
Det finns någon jag tycker synd om. Det handlar inte om folket på bussen som fick lite kolsyra i halsen. Det handlar inte om dig heller, som uppenbarligen inte har något liv. Det handlar om dina föräldrar och din släkt. Det är väldigt synd om dem, som har fått en sådan snorunge och idiot som avkomma.
På tal om annat så luktar du illa. Du är en ful människa.
Ha ett kul liv.
P.S. Vi syns på parkbänken 2016. Wiihoooo! Shit, vad du ska supa! D.S.



Om du har läst ovanstående ska du ha cred. Har du inte det är du förlåten.
   Alldeles strax ska jag till Globen och titta på Sverige-CCCP. Legendernas match. Frackes pappas sambo hade aktier och lyckades få gratisbiljetter på någon vänster. På någon annan vänster lyckades jag få en av de biljetterna. (Vänta nu... Finns det flera vänstrar?). Det ska bli kul att glo på Kennholt, Waltin, LARIONOV, FETISOV och de andra. På tal om Fetisov: Vad heter Rysslands tjockaste ishockeyspelare? FETISOV! Ha. Ha. Ha.
Oh, yes! Jag kan knappt orka med mig.



Dagens låt:

The Beatles - I am the walrus


- Inte så mycket att säga tycker jag, det finns liksom inget att förklara vad gäller Beatles. De är ju balla och så, menar jag. Det här är en trevlig låt.



Nu ska jag ladda inför Globen. Nästa vecka blir det torsdagsdisco nere på lagret.
Tjing!

// Hasse Makarov

Pluggfri helg (eller i alla fall fre-lör)!

Nu är det äntligen lite helg! Efter att ha pluggat ganska friskt hela veckan kan man äntligen sparka av sig skorna, dra av sig brallorna och öppna chipspåsen. Idag och imorgon är ledighet kodordet.
Jag funderar på vad som händer idag. Antingen blir det att dra in till Fracke för en gemytlig Nintendo-afton, eller också helt enkelt mögla hemma på egen hand. Svårt val.



Vad säger vi om Sveriges damer? Lyckligtvis såg jag inte matchen, men spelet lär ha varit mediokert mot USA. Nu fordras minst tremålsseger mot Nordkorea. Svårt mot ett lag som är ungefär lika bra som Sverige.
Men vi är ju optimister. Trots att Sverige har degat de två första matcherna får jag hålla mig till tipset: Sverige går vidare (även om jag inte tror det egentligen).
(Dessutom säger jag det för att hålla mig på god fot med svenskorna. Kanske blir jag uttagen till laget någon gång, och då vill man inte ha ett dåligt rykte).



Dagens låt(ar):

The Ark - Prayer for the weekend


- Får ju vara med här för namnet mestadels. Men det är en bra låt och snygg video, med klara influenser från The rocky horror picture show.
Om ni förresten sett videon till The worrying kind så kanske ni märker att det är två sidor av samma mynt. Och eftersom det är helg, och eftersom jag vill visa det, så lägger jag upp den också.

The Ark - The worrying kind


- Där har ni den! Visst är det skandal att den fick så lite röster i finalen? Kanske är refrängen inte speciellt slagkraftig och lite slätstruken, men man tröttnar aldrig.



Ha en jättenajs helg. Jag skall i alla fall göra mitt bästa för att få en!
Tjing tjong, långkalsong!

// Hank

Skulpturtajm

Gonz, jag och Johanna har kollat på Fun with Dick and Jane nu på kvällen. Den var helt ok.
Dessutom har Skogvaktar-Bosse (Johannas katt, döpt av mig) varit och hängt här i Chateau dé Larson hela kvällen. Vi har myst. Kan ju avslöja att jag och SB (Skogvaktar-Bosse) är så tajta [*tvinnar ihop höger pek- och långfinger*].


-Skogvaktar-Bosse spanar.
(OBS! Det är inte barnförbjuden film som skymtas på TV:n i bakgrunden även om det kan se så ut.)


Nu har Gonz somnat i min säng, samtidigt som jag precis har färdigställt två figurer i lera. Jag kallar dem Klåd och Sko-Anita.

image29
- Klåd och Sko-Anita är mitt nya danspar i lera. De är bäst på polka, men bemästrar även såväl foxtrot som jenka. Verkar dock som om Klåd är ett riktigt busfrö. Jag får ha uppsikt med honom.



Nattens låt:

Kaizers orchestra - Ta kontroll på kontinentet


- Norges grymmaste band och grundare av den så kallade Skrangelrocken. Har släppt tre bra album.



Sovdags! Jag och Gonz skall skeda.

// Hasse Brasse Larson

Fred Astaire och en pluggbild

Okej, moget: Igår, ungefär kl. 23.31, blev jag medbjuden på Audrey Hepburn-kväll med Lina och Johanna. Jag tackade nej. Tyckte det verkade fjantigt att mögla bort hela natten med tjejfilm.
Men sedan tänkte jag om. Ifall det skulle bli tråkigt kunde jag sova. Så jag gick bort till Lina. Vi gluttade på två Audrey Hepburn-filmer: Funny faces och Sabina. Den förstnämnda höll jag mig vaken under, och den var faktiskt helt okej. Fred Astaire var nämligen med. Han är ball.

Men nu är det plugg som gäller. Jag var i skolan och körde för fullt förut. Sedan gick jag hem och kollade Xperteleven.com. Jag hade vunnit båda mina matcher. Arsenal vann med 3-0 mot bottenlaget Lindskogs FF och Turnerstreet Tomboys slog Fysikens Lagar BK med 4-0. Mitt nyförvärv Radoslaw Jastrzebski gjorde två mål och en assist. Oh, yes!
Nu kommer en skön pluggbild.



- Intelektuell min, avklädande blick och stilig krage kombinerat med en hand som förstrött håller upp en tjock bok om massmedier. Jag är nöjd.



Har inte hunnit träna så mycket inför oktober-lajvet nu på sistone - har ju varit en del att plugga. Kollade däremot in lite riktigt grymma lajvfilmer på youtube. Det här är en av favoriterna. Klockren kåpa han har!
(Känner ni igen låten de nynnar på? Den är ju från Star Wars-fyran!)



Jo, just det! Jag körde lite online-lajv när jag kom hem igår! Men det gick inget vidare: förlorade redan på fjärde leveln mot en level 5 Battle mage! Tappade koncentrationen när jag skulle sträcka mig efter Jolt colan och chipsen. Lite lol ändå.



Dagens låt:

Rooney - When did your heart go missing?


- En ganska färsk låt från LA-bandet Rooneys tredje album. Lite lökig video, men skön låt. Kanske kommer genombrottet nu?



Nu är det plugg som gäller! Jiiiiiiihaaaaaa!
OBS! Jag och Gonz ska ha filmkväll senare. Mysigt!

// Hansolof

En skön toa-bild

Jo, vi var ju då på toga-party hos Johanna i lördags. När jag nu i veckan kollade in bilderna på min kamera upptäcker jag den här fina bilden. Det var Gamle Gonz efter partajet som ville överraska mig genom att ta en skön toa-bild.

image25
- Sicka spiror, Gamle G!

Dödsstraff på särskrifvning

Jag och Gonz är här och myser. Vi har varit i skolan och haft diskussionsseminarium, och nu sitter vi här på msn med David. Letar efter en bra biologisk artikel. Roligare kan man ju faktiskt ha.

Jag kikade på Cops på sexan igår. USA är ofta ett lite lustigt land. Många av amerikanerna är till exempel för dödsstraff.
Lyckligtvis har vi inte dödsstraff i Sverige, men om vi hade haft det har jag kommit på några bra brott som skulle kunna falla under den domen.

1. Särskrivning
2. Svära i kyrkan
3. Tomat på hamburgaren
4. Lyssna på Basshunter
5. Hålla på Chelsea

Nä, jag tycker det är lite läskigt med dödsstraff. Vi kan istället slå fast att det bli spöstraff på ovanstående punkter.



Dagens låt: 

Coldplay - Shiver


(Det ryktas om nytt Coldplay-album i höst, och det är förstås något man ser fram emot. Här får ni en gammal goding från första plattan, Parachutes.)

Hmmm, jag funderar på att lägga Dagens låt först på varje dags inlägg istället, så att man kan lyssna på låten medan man läser. Eller så har jag som det är, så att man får en fin afslutning. Vad säger ni?



Time to hit the books!


// Hans Olof Niklas Larson

Sämst på engelska i världen

Alltså, det här är inte klokt! Hela eftermiddagen och hela kvällen har jag suttit och läst en text ur "Sex and death" (en av våra kursböcker). Det handlar om biologisk filosofi och jag förstår ingenting.
Ibland kan man slänga ur sig att man inte förstår någonting, och med det mena att det är lite svårt. Men när jag nu säger det men ar jag att jag faktiskt knappt förstår något över huvud taget. Vi ska ha skrivit en sammanfattning på texten tills imorgon. Det kan bli svårt. Jag är nämligen sämst på engelska i världen. Eller i alla fall i Sverige. Eller i alla fall i min lägenhet, inkluderat mitt akvarium. Tyckte allt att jag hörde mina båda slöjstjärtar, Chewie och Louis, förhöra varandra på lite starka verb häromdagen.



Vad säger vi om Sveriges start på damfotbolls-VM? Blääääh, säger i alla fall jag (om man nu kan säga ett sådant uttryck). 1-1 mot Nigeria ger inte direkt mersmak för nästkommande matcher, som chefen skulle ha sagt. Min favorit, Lotta Schelin, hade en del giftiga lägen, men något mål blev det inte. Seger mot USA på fredag är det enda som räknas.
Nä, allvarligt talat tror jag att de grejar sig vidare till slutspel - det finns så mycket segerrutin i Sverige.



Dagens låt:

Mika - Big girl (you are beautiful)



(Life in cartoon motion, hans nya skiva är riktigt bra. Mika har med den gett uttrycket "falsett" ett helt nytt ansikte. Ungefär som jag har ger ordet "hemförsäkring" ett ansikte)



Nu kallar pluggandet igen (och lite Scrubs förstås)!
 

// Herr Larson

Tjejfilmskväll

Ursäkta alla ni som blev lurade av mitt förra inlägg. Visst kändes det dumt?
För er som inte klickade på länken och gjorde testet kan jag avslöja att det var en liten fälla. Man fick skrifva ner tre av sina hjärtevänner och sedan klicka vidare. I tron om att man ska få någon typ av svar blir man istället lurad, och de tre namnen skickas till min mejl. Riktigt svinigt, men man är bra sugen på att göra det själv när man väl har blivit lurad. Personligen kraffsade jag ner namnen på två gamla flammor och en kollega, så det blev inte speciellt pinsamt. Men det svider så när man förstår att man har blivit lurad.
Jaja, jag tar bort länken nerifrån nu. Ska inte plåga någon mer.

Såhär såg texten från tidigare inlägget ut:

"Hey, kolla in den här sidan, den är faktiskt helt sjuk!

http://www.secret-loves.com/index.php?test=1019230"



Jag hade ju tänkt plugga idag, men det blev inte så mycket med det. Anledningen var att jag skulle få pluggboken på posten, men den kom aldrig. Lackade ur och svor åt Sveriges postservice.
Fick tag i ett låne-ex på eftermiddagen, men det blev ändå inte så mycket gjort. Istället gjorde jag hemmagjorda hamburgare och fastnade vid Xperteleven.
Efter det sprang jag, av någon outgrundlig anledning, upp till Johanna och hade tjejfilmkväll med henne, Lina, Elza och Anna. Vi kikade på Mean Girls och Legally Blonde 2. Ja!
Men det gick ingen nöd på mig. Jag gosade så mycket det gick med Johannas katt "Ichabod Crane". Fjantigt namn, tycker jag, så det brukar mest bli "Skogvaktar-Bosse". Det låter bättre och mer trovärdigt.



Imorgon hoppas jag verkligen att min bok kommer, och dessutom två andra försändelser: två par Bärt Borg-kalsonger som jag glömt hemma i Lysekil och en stor beställning från cdon. Yummi! (Varför sa jag så. BEHAVE!)


Okej, jag tänkte ju då uppdatera mig och er lite inför oktoberlajvet. Här är en skön youtube-rulle på två killar som heter Anders och Simon. Härligt medieval-klipp med mer eller mindre outstanding moves. Kolla bara in deras warpunches och razorswings. Riktigt coolt!



Nå, inte illa eller? Personligen är jag ju mest för fantasylajv, typ DoD, men medeltidslajv är det ju som gäller nu närmast. Ska försöka krydda till min ringbrynja lite snart...


Dagens låt:

The Strokes - Barely legal
http://www.youtube.com/watch?v=1D8-_OQAq3Y

(Man tröttnar på Julian Casablancas burkade röst i längden, men The Strokes gör ändock mycket angenäm musik. Enjoy!)

OBS! Jag kommer att länka till alla andra gamla Dagens låtar och album så gott det går, så kika gärna i arkiven!



Ojojoj, nu blir det sent. Måste lägga mig och ladda inför posthämtningen.

Kan Jang så kan väl jag.

Hanseman

Har ätit korv

Idag har vi - jag, Gamle G, Lina och Johanna - varit på skogspromenix. Vi var ute och traskade i drygus två timmar. Självklart var det varvet runt Gömmaren som gällde.
När vi kom tillbaka var vi väldigt hungriga, inte minst jag. Åt TRE stora korvar med bröd och var proppmätt efter det.



Annars har jag och Gamle G börjat ladda för oktoberlajvet. Båda är grymt taggade och igår tränade vi för första gången efter sommaren med boff-svärd. Kändes helt okej, även om Gonz inte satte sin frontside flash. Mina gamla turnavoids var i gammalt gott slag och dubbelfattningsreturen var också helt ok.
Däremot var det lite surt när vi spelade Drakar o demoner härom dagen. Jag satt med övertag på fyra elfs och var tvungen att slå över sju på en T30. Lyckades dock bara få en femma och fick sedan oturen att direkt förlora vapnet. Efter det kom fyra kattmän och dräpte mig. Fattar ni? Hela spelet sket sig bara för att jag inte satte sjuan.
SÅ HIMLA SURT!
Får börja lifedraina och förbättra mina specialskills från början. Måste skaffa ny sköld också...



Aja, nu ska vi kolla på Tintin, och då är det ju jag som har kommandot.


Dagens låt:

Owe Thörnqvist - Varm korv boogie




- Skön mössbild från i våras.
Fr. v: Pedda P, Hasse brasse och Snerik


- Haha, den här bilden på Snerik är så skön. Visst ser det ut som om han precis ska till och gå in i en godisaffär medans hans föräldrar väntar i bakgrunden.

Rejv

Grävskops-Hasse

Varför gnäller folk på Lagerbäck?


Lasse, Lasse Lagerbäck. Jag lider med dig.

Trots att du gör precis vad du borde, säkrar bakåt mot Danmark och ändå lyckas skapa en superoffensiv, så får du skit. På Aftonbladet idag kan man läsa om hur läsarna är stolta över insatsen mot Danmark igår, men att Lasse Lagerbäck borde gå.
För femtioelfte gången valde Lagerbäck Svensson framför Källström.
"Källström uträttade mer under sin tid på planen än Svensson" säger folk till Aftonbladet.
Men sluta nu!

Jag kan villigt erkänna att jag blev precis lika besviken på Lagerbäck som jag brukar när han inte låter Källström spela från start.
Men nu har jag en annan syn.
Sverige spelade 0-0 mot Danmark. Sverige hade övertaget. Sverige lyckades skapa en superoffensiv - och ändå inte göra mål.
Samtidigt lyckades Sverige också hålla undan från griniga danskar: Rommedahl, Gröne Jeppe och Jon Dahl T. såg smått frustrerade ut.
Tacka Anders Svensson för det.
Tydligen gjorde Lagerbäck ett bra val den här gången. Svensson pinades mellan att tätt försvar och en anfallsglad forwardstrio. Medan Alexandersson, Linderoth, Micke Nilsson, Edman, Mellberg och Hansson plockade bort danskarnas offensiv fanns Chippen, Zlatan och Elmander på topp och trollade. Däremellan fanns Svensson.
Sverige höll 0-0 och kom ett steg närmare EM. Det var Anders Svensson som många gånger stoppade danskarna på mitten och det var Svensson som på mittplan langade bollar vidare mot anfallsgänget.
Hade Källström spelat hade Sverige kanske fått en ännu större offensiv. Men kanske hade de också tappat in ett mål bakåt.
Nu spelade Svensson merparten av matchen, och tydligen gjorde Lagerbäck ett bra val. För offensiven var av världsklass.

De säger att Sverige inte slår de stora länderna när Lagerbäck petar in Anders Svensson. Det är sant.
Och det vet Lagerbäck väl om. Därför kommer han att spela mycket med Svensson. Fram tills dess.



Jaja.
Efter denna smått pretentiösa och undermåliga analys av gårdagens match går vi vidare.
Idag är det söndag. Jag och Gonz ska ut och gå. Runt Gömmaren förstås.
Verkar som om vi ska dra nu. Rejv.



Dagens låt:

Markoolio - Mera mål
http://www.youtube.com/watch?v=T7K3ujFjYAo

(Behöver ingen förklaring i dessa tider)



Nu äre promenix som gäller.

Gammelhasse

Sverige - Danmark: uppladdning

Ja, så här natten före drabbningen mellan Sverige och Danmark börjar man bli lite nervös. Jag hoppas förstås på en bra match, där jag gör alla mål. Får dock se om jag blir bänknötare, eller om det bara blir inhopp.

Närå, jag hoppas på följande startelva:

                              Isaksson 

Nilsson -  Hansson - Mellberg - (Sk)Edman
                              
                             Linderoth (C)
Alexandersson            -             Svensson
                              Källström

                   Zlatan         -        Elmander

Sedan hoppas jag att både Rosenberg och Allbäck får chansen att hoppa in. Allbäck gör ju alltid mål och Rosenberg brukar skapa något när han kommer in. Jag är lite svag för honom.
Måste dock säga att jag fortfarande sitter och funderar en del. Målvakt? Jag och Karldavid ventilerade det hela lite på msn. Shaaban har mer spel i kroppen än "Isak" och är kanske lite mer säker. Men om Sverige hamnar under press är nog Isak ett bättre alternativ. Ingen har reflexer som honom. Visste ni förresten att han har en kameleonttunga som han kan fläcka ut och fånga in bollen med?
Jag och Karldavid vill för övrigt gärna se Kennedy  på plan (bryr mig inte om att försöka stava efternamnet, men så här ser det ut i ljudskrift [Backirsioglu]). Alltså får Svärje byta in honom, Rosenberg och Allbäck i andra halvlek. Chippen får nog vila, för han är i frysboxen som vanligt.
Slutligen: Vi ser gärna Svensson som nytt, fräckt inslag på kanten!



Jag och Gonz ser väl matchen ihop imorgon antar jag. Vi ska nog skrika halsarna av oss. Det är kriteriet för att få komma in i min lägenhet.
Efter drabbningen bär det upp till Johanna som har något grekiskt galej. Man ska ha toga (sånt där lakan) runt kroppen och se grekisk ut. Helst ska man vara en grekisk Gud.
Jag ska nog vara Charisteas. Han som avgjorde EM 2004.

Om Sverige förlorar matchen går jag dock inte på partajet. Då stannar jag hemma för att grina, lägga patiens och spela sorgliga blockflöjtslåtar istället.



Dagens låt:

Miss Li - I'm sorry, he's mine

http://www.myspace.com/experiencemissli
(Klicka på låten med namnet)

(Gammalinspirerad artist som gör låtar med lite smallband- och jazzkänsla. Kul inslag i den svenska musikexporten.)



Dagens danskdödare:

Mattias Jonsson

(Stänkte in 2-2 i den 89 minuten mot danskarna under EM 2004 och fixade så att Sverige gick vidare från gruppen. Det luktade läggmatch och italienarna börade grina)



Ladda nu upp ordentligt inför matchen!
Om jag hade spelat vet ni hur jag hade sett ut! Såhär:


- Såhär ser Hasse Brasse ut när han ska spela mot Danmark. Men tröjan har ABSOLUT INTE den färgen. Den är istället blå-gul.


///
Zlatan Larson

Nytt läsarrekord i går

Äntligen verkar det ha lossnat! Igår slog min färska blogg nytt läsarrekord. Håll i er nu: 13 personer besökte mitt lilla krypin för att flukta in det senaste. Inte illa, med tanke på att bottenrekordet, tre personer, hade slagits bara fyra dagar tidigare.

Jag hoppas att ni vill fortsätta läsa: Ju fler som läser, desto mer skrifvsugen blir jag. Självfallet är ju de flesta läsare de av mina kompisar som jag har hotat till livet om jag inte kan räkna med dem, men jag tycker ändå att det här känns positivt.
Ytterligare positivt är att jag har fått mycket god respons på alla mina klädkollektioner. Ska försöka hitta inspiration och öfverträffa mig själv med fler saftiga sammansättningar.

Idag var det plugg, och då är man förstås fint klädd. Har pluggat mycket de senaste dagarna, men nu får man äntligen lite vila. jag och Gamle Gonz tog några sköna pluggbilder. Kika bara in detta.


- Enkel skjorta, sidkammat hår och skarpbågade glasögon.
(Klicka på bilden för förstoring)


- Samma sak för Gonz.
(Klicka på bilden för förstoring)


Här kommer även en fin fotbollsbild:

image21
- Arsenalställ inspirerat av tidigt 40-tal. Åtsittande tröja a lá Italiano och högt uppdragna strumpor. Byxorna högt för att utstråla stil och profil. Skorna kulminerar allt med sin finess och neutrala bruna färg.



Dagens album:

The Offspring - Americana
http://www.youtube.com/watch?v=JQs_P7A9Cvo
("Staring at the sun" från skivan.
Notera att det är Babas lillebror Alex som har gjort den formidabla videon)

(Inte min typ av musik egentligen, men jag slutar aldrig att smyggilla Offspring. Skönt album från 1998 med låtar som "Pretty fly (for a white guy)", "Why don't you get a job?", "Staring at the sun" och "The kids aren't allright")



Nu ska jag laga mat med grannen. Det blir pannbiff. Förhoppningsvis får jag göra så lite som möjligt. Gratis är gott.

REJV!

Hank

Sökes: band med duktig sångare

Timmen är sen. Jag sitter här och ugglar.
Spelade precis lite piano - har gjort två nya låtar på sistone. Det är bara ett problem: jag behöver lite hjälp.
Finns det inget band därute i etern? Jag behöver en trummis med mycket kreativitet, någon som gnider akustisk gitarroch är taktsäker, en mjuk basist, och en säker sångare som gärna får ha högt register. Dessutom ska han (ja, det ska vara en han) gärna kunna spela gitarr också.
Dessutom behöver jag lite hjälp med ackordanalyser och kanske även en del textskrivning.
Ni får gärna bo i Huddinge-trakten, i alla fall i Stockholm. Men mest av allt får ni INTE vara för bra!
Jag vet att ni finns där! Hör av er! Mitt nummer är 0737 41 49 00!
OBS! Jag har drygt tio nästan färdiga låtar, en del dock utan text. Vi kan leka att jag är som Dolly Parton - allt jag rör vid blir till guld (eller var det Jokkmokks-Jocke som hade den egenskapen?)



Idag väcktes jag av Gamle Gonz vid kvart över tio. Jag hade legat uppe och kollat in reprisen av Cagliari-Juventus, så jag var skapligt trött.
- Tja, läget?! sade Gonz.
- Brööööl! sade jag.
- Ska du med och gå runt Gömmaren? kraxade Gonz.
- Brööööl! kraxade jag.
- Väckte jag dig?
- Brööö.. Ja, men det är lugnt.
- Jaja, jag går nog själv.
- Okej. (Bröl)

Gamle Gonz har mer eller mindre blivit attraherad av att gå runt någon sjö som heter Gömmaren (vet inte hur det stavas). Varje dag frågar han: "Ska vi dra runt Gömmaren idag eller?". Han flåsar och dregglar när han säger det. Då kan ni tänka hur ultrasugen han är på att gå.
Själv upptäckte jag för ganska längesedan att det kan vara rätt stimulerande att ta en promenix, men Gonz tycks ha vidgat sina vyer av lifvet. Hans högsta dröm är att ta den LÅNGA slingan, hör och häpna!
Vanligtvis brukar han gå en "kortare" bit som tar någon timme, men han tjatar hela tiden om hur det ska vara när han går den LÅNGA slingan.
- Asså, på den korta slingan går man liksom i civilisationen hela tiden, men på den LÅNGA slingan går man ut i skogen och grejer. Jag vet inte, men jag tror att man hamnar i TULLINGE, brukar Gonz säga och försöker låta äventyrlig och dramatisk.



Vi (ett gäng från klassen) kollade på Pulp Fiction idag. Om du inte har sett den kan jag meddela att hjälten dör.



Nä, nu lättar jag upp stämningen lite genom att lägga upp två sköna kostymbilder på mig!


- Skön kostymbild eller?
(Klicka på bilden om du vill ha en förstoring)


- Skön kostymbild eller?
(Klicka på bilden om du vill ha en förstoring)



Så... Glöm nu inte det där med BANDET! Om du känner någon som spelar så får du be dem att kontakta mig.
Öhum... Och om du känner någon snygg tjej, så kan du be henne kontakta mig också... Inte så, men snygga brudar brukar kunna spela bra. Bara därför.
Nog om det.



Dagens låt:

Little Richard - Keep a knockin'

 
(Gospelmannen som fick mig att förstå att bra rock'n'roll inte alltid har inkluderat elgitarr.)



Nu är det nog sovdags!
Tills vi hörs, ha det gött!

Hasseto'o

Tandläkaren skrattade gott

Jag blev en ny människa idag. Eller i alla fall i munnen.
Var hos tandläkaren och fick en fasad. Jag var jätteduktig. Efter ingreppet skrattade tandläkaren gott.
Fick dock inget bokmärke, och tandläkaren påpekade inte heller att jag hade stor mun, som de brukar göra.
Men jag var duktig ändå.
Tänderna blev kanonfina. Nästan som nya. Tandläkaren höll fram en spegel.
- Jag känner mig som en ny människa, sa jag och var rolig.
Tandläkaren skrattade. Gott. Ja, alltså: Hon skrattade gott. Det var då hon gjorde det - skrattade gott.

- Fina eller? Jag lovar, de var lite gula från början. Det var inte tandis fel.
Men nu kan jag charma och få vem jag vill. Utom Baba och Oliver Kahn. De börjar på bokstaven B.


Jaja, tänkte egentligen skrifva lite mer, men tyvärr börjar Scrubs nu och då finns det inget val. Dags att flukta på tv! Hoppas att någon skrattar. Och om någon gör det, hoppas i alla fall jag att de skrattar gott.



Dagens låt:

The Clash - I fought the law

 
(Världens tveklöst bästa låt, alla kategorier. Cover på Sonny Curtis & The Crickets gamla dänga, som snart gjordes till en beachlåt med Bobby Fuller Four. Sedan dess har otaliga bland gjort sin egen tolkning, däribland Green Day. Men The Clash är tveklöst bäst. Älska den!)



NU är det TV + jag

Hanseman a.k.a. Ernst

Pluggar i skjorta

Har suttit och pluggat merparten av dagen. Af någon anledning har jag börjat få en lustig vana som går ut på att jag klär mig i finkläder - skjorta, slips och svarta brallor - varje gång som jag sätter mig med böckerna.
Det kan förklaras med att jag blir lite mer disciplinerad när jag har på mig de kläderna. Jag får inte för mig att kasta mig i sängen eller slappa vid tv:n. Det blir liksom lite mer ordning och reda (pengar på fredag) när jag är klädd så.


- Fin utstyrsel att plugga i. Prova!


Jaja. Mitt i allt pluggandet ringde Gamle Gonz. Vi åkte till Huddinge och köpte två slöjstjärtar till mig. Så nu är jag inte ensam i lägenheten.
Hinner/orkar tyvärr inte skrifva mer än såhär, har en del plugg kvar. Men ta det kallt, så kanske jag värmer upp er snart igen. Öhum.
För att kompensera min bristfällighet slänger jag dock in en skön ninjabild på mig själv:


- Vad tror ni, hade jag passat som ninja? Jag tycker att glasögonen borde bli något nytt inom ninjamodet i alla fall.


Dagens låt:

Oasis - Don't look back in anger
http://www.youtube.com/watch?v=D-ysg62GmFo

(Tröttnar aldrig.)



Ha ett kul liv.
God afton.

Hasse Banan

Skön Arsenal-seger

Tittade precis på min första Arsenal-match den här säsongen. Det blev seger med 3-1 mot ålderdomshemmet Portsmouth. Men vi ska inte förakta dem - gamla Arsenal-legender medverkar nämligen i den klubben. Sol Campbell i truppen och Tony Adams som ledare är spelare vi aldrig glömmer.

Nåväl, Arsenal tog ledningen efter sju spelade minuter. Van Persie blev nedriven av David James i målet och Arsenal fick straff. Togo-anfallaren Adebayor (av mig kallad "Adebajox") fick förtroendet. Han verkade ha gluttat på mina straffar, för han rullade enkelt in bollen i målvaktens vänstra hörn - en straff som mer eller mindre är min patenterade från alla somrar på Plasten.
Men det är okej, Adebayor, så länge du gör mål får du lägga vilka straffare du vill.
Kul att du har kollat på mig också!
   Arsenal drygade ut ledningen efter 35 minuter, då Fabregas tryckte in bollen på en hörna. Ledningen stod sig halvleken ut.
   I den andra lyckades slöfocken Senderos bli utvisad. Han är grym på huvudet och väldigt brytningssäker, men han är seeeeg i vändningarna och ganska klumpig ibland. Hängde inte med när i en en-mot-en-situation och tog i med hårdhandskarna. Rött kort. 
Av den anledningen fick Gunners spela med tio man. Det tycktes dock inte störa laget, för i den 59 minuten slog Rosicky in trean. Portsmouth-gamlingarna sov middag och Fabregas slog en snabb frispark till Rosicky som krutade på från kort distans. Backarna hann inte ens ställa sig vid rullatorerna innan bollen rasslade i nätet.
http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2367
Men när de väl hade gjort det var det Arsenal som inte hängde med. Minuten efter målet spelade Portsmouth upp på högerkanten och slog in bollen i slottet. Gamle Arsenal-trixaren Kanu föste bollen mellan sina egna ben och fick hela Arsenal, halva Portsmouth och delar av Bangladesh att springa upp på läktaren.
Dessutom blev det mål. Väldigt snyggt!
http://www.super-goal.info/vdo_clips.php?catid=20&id=2368

Men Portsmouth kom inte närmare. Det kan ha berott på att Kanu var den enda ex-arsenalaren på planen för dagen. Istället parkerade Gunners på offensiv planhalva, men lyckades tyvärr inte göra något mer mål.
Ändå en skön seger, 3-1, och nu ligger man med i toppen.

Några betyg:

Fabregas: Grym som vanligt! Fördelade spelet, gjorde några sköna dragningar och grinade inte lika mycket som vanligt. Fick dessutom göra mål! Kung i Arsenal.
Betyg: 4
Almunia: För er som inte vet det så är han målvakt i Arsenal. Fick stå istället för den skadade klanten Lehmann och gjorde det bra. Räddade Arsenal från att släppa till. Chanslös på målet.
Betyg: 4
Rosicky: Också målskytt. Sprang på bra och täckte boll. Tillsammans med Fabregas bäst på mittfältet.
Betyg: 3,5
Diaby: Kom in tidigt i andra halvlek. Är bra på att dribbla, är bra på att hålla undan, men är dålig på att avsluta. Gjorde några fina saker, men lyckades också missa en nick som i alla fall borde ha gått på mål.
Betyg: 2
Kolo Toure: VIKTIG i försvaret. Eftersom man bara var tio man blev han lämnad ensam vid några tillfällen, men han lyckades jobba ikapp nästan allting.
Betyg: 3
Flamini: Liten kille som klär av även de största. Alltid lika stor arbetsinsats.
Betyg: 3,5
Senderos: Jag tycker alltid lite synd om Senderos. Var egentligen inte jättedum vid utvisningssituationen, för det fanns inte så mycket att välja. 
Han har kapacitet, men just nu tycks han vara under isen. Är dock fortfarande ung, och får han kontroll på sina för clownbåtar till skor kan han nog bli riktigt bra. En Tony Adams-kopia.
Betyg: 2
Domaren Mark Halsey: I det närmaste en prickfri insats! Han hade full kontroll på matchen och verkade ha spelarnas respekt. Blåste helt riktigt för straff och rött kort, även om det sistnämnda var en olyckshändelse. Fler sådana domare i Premier League önskas!
Betyg: 5

SLUT PÅ ARSENAL-RAPPORTEN!

I övrigt i fotbollsväg får jag passa på och gratulera Marcus Berg för hans två mål  för Groningen idag. Seger blev det inte, men 2-2 borta mot Ajax är inte fy skam. Som ni kanske vet är Berg av den gyllene årgången 1986.

Nu ska jag plugga lite naturvetenskaplig filosofi och idéhistoria. Sorgligt nog är våra kursböcker skrivna på det fjantiga språket engelska! Jag förstår inte varför alla kan snacka samma språk. Svenska vore det bästa, för det är ju lättast.


Dagen album:

Marcy playground - Marcy playground
http://www.youtube.com/watch?v=CKl_7zK3fbI
(Sex and candy från skivan)

(Gruppens självbetitlade album från 1997. Country-stajlad musik som funkar i många lägen. Bra helhetsskiva som inte förtar, men inte tråkar ut. Syrran tipsade mig för några år sedan om Marcy playground. Nu är jag, inte frälst, men väl imponerad.)



So long!

Hasse Brasse Larson

Hemmalördagkväll

Tack alla som har läst och kommenterat i min blogg. Utan er skulle jag bara dega och... tja, inte bloggat helt enkelt.

Idag och igår gällde exakt samma sak. HEMMAKVÄLL!
Igår var jag förvisso hos grannen och fluktade på en rulle, men idag är det jag, tv:n och datorn som hänger. Inte helt fel. Sköna killar dessutom.
Annars har det varit full fart hela dagen. Jag och Gamle Gonz hängde lite i förmiddags. Hade tänkt köpa nya slöjstjärtar till mitt akvarium, men tyvärr hade affären stängt. Firrarna får vänta.
Gonz åkte hem och åt lasagne, men jag hade lite köplusta. Drog till IKEA och investerade i ett TV-bord och en bestick-uppsättning. Allt till en kostnad av 218 svenska riksdaler. Inte illa.


Jag skrev i gårdagens inlägg att jag skulle skriva om en lustig händelse som hände igår. Men jag orkar inte. Så kul var det faktiskt inte. Nog om det.



Jag har fått mycket beröm för mina snygga klädkollektioner. Tänkte att det kunde bli lite av min grej, så jag lägger upp lite till. Självklart vill jag ha ERA åsikter om huruvida de passar eller inte! Varsågoda att frossa!


- En tillbakalutad kollektion som inte sticker ut speciellt mycket. Kryddad med häftiga ränder, grillvantar och en microkupa på skallen. En snajsig kockutstyrsel, om man så vill.
Långkalsonger: H&M
Tröja: Privatköpt från en lustig snubbe
Grillvantar: Gamla ärvda
Microkupa: Pulsen/Vi


- Utstyrsel för en superhjälte. Passar bra om man ska rädda New York eller liknande. Går även bra till uteliv. Diskreta pasteller i en välutformad heldress gör att den här dressen passar i många sammanhang.
Dräkt: USA-köpt


- Det här är kulmen av vågad utstyrsel. Asien, sommar, vinter, estetik och skola i en enda härlig blandning. Inget för den fege, men allt för den som vill lysa med sin närvaro. Tilltaget med tröja som byxor kommer att slå ALLT under resten av året. Kanske klimax bland alla freestyle-klädutstyrslar. Bra pose dessutom.
Skjorta: Farfars gamla
Linne: H&M
Tröjbyxor: Farmors stickade
Flip flop: Gamla goda från någon sportaffär på Torp
Mössa: Hemligt
Armtillbehör: Sönderklippt rosa tröja



Så säg nu gärna vad ni gillar dagens outfits!



I går, fredag, var jag med Karldavid utanför Globen.
Han köade till Springsteen-biljetter och jag höll sälle. Vi käkade på Donken och socializade. Här kommer lite sköna Globen-köar-bilder:


- Karldavid på bänken som senare på natten blev hans säng.


- Jag låtsas att jag köar till Springsteen-biljetter. Men... det gör jag ju faktiskt inte. Jag KUNDE dock ha gjort det.



Dagens låt:

Moneybrother - The pressure

(Men vi bara måste lägga upp lite Moneybrother ju! Han släpper ju ny skiva och grejer! Det här är dock en låt från första skivan. Bra vers, bra refräng, härlig låt!)




Hansolof

RSS 2.0