Bloggens huvudpersoner

Dagens låt:

Dexys midnight runners - Come on Eileen


Frontmannen Kevin Rowland var egentligen den enda genomgående medlemmen i Dexys midnight runners, förmodligen av anledningen att han var svår att samarbeta med. Han valde dock att behålla namnet på bandet. Totalt släppte de fyra fullängdsalbum (bland annat Too-rye-ay 1982 där denna låt medverkar) innan Rowland släppte några soloskivor med långa mellanrum (på grund av sitt narkotikaberoende). 2005 återförenades gruppen.

Lyssna gärna på låten medan du läser inlägget nedan. Det finns chans att det blir roligare.




Långt ifrån alla som mäktar med att läsa den här bloggen är inte boende i Stockholm. Alltså är de inte heller bekanta med alla jönsar jag skriver om i den här bloggen. Här kommer en liten presentation av de mest förekommande karaktärerna. Komplettering lär följa i senare inlägg.



HANS:
Författaren av denna blöjblogg. Gillar sport och då framförallt fotbollslaget Arsenal. Utövar i någon typ av form musik och lägger även alldeles för mycket pengar på musik. Åkte på treveckorsresa till Nepal förra året och räknar sig sedan dess som äventyrare. Fast han är en fjolla. Gillar Jesus, Tintin och The Clash. Läser till journalist på Södertörns Högskola och har varit vikarierande sportchef på högt ansedda tidningen Lysekilsposten. Bedriver någon typ av frilansarbete på Svenska tennismagasinet.
Är sammanfattningsvis en dålig människa. Singel.


GAMLE GONZ:
Mer eller mindre en legendar inom hansolof.blogg.se och bloggade simultant med Hans förra hösten. Är rödhårig, skäggig och har chilenska föräldrar. Pluggar även han journalistik Södertörn. Har tappat förtroendet för journalistiken. Tror också att han är äventyrare och friluftsmänniska. Har fastnat i hip-hop-världen. Gillar inte sport så mycket. Har nyss köpt en hund som heter Nikita.
Är inte så lång. Har tjej.


KARLDAVID:
Heter egentligen Karl David Englund, men tycker att namnet Karldavid är lite ballare. Lite sant. Pluggar till journalist och pendlar från Köping, där han bor med sin flickvän och två katter. Zimmerman och Lennon heter de. Håller även han på Arsenal. Är religiös på det sättet att han dyrkar Bob Dylan och Bruce Springsteen. Har färre cd-skivor än Hans, men vinner på betydligt fler vinyler. Kan inte spela något instrument, men är trummis i vårt band The Rolled up sleeves.


SNERIK:
Väldigt bitter. Förmodligen mest i hela världen. Kommer från början från Stockholm men flyttade som 8-åring till Eksjö i Småland, där Hans sedan barnsben tillbringat sina skollov. Något av det första som Hans sa till Snerik var därför:
"Jag har kissat i ditt dricksvatten"
Snerik är 25 år och tillsammans med en fransyska som heter Caroline som han träffade då han var utbytesstudent på Irland. Det finns en låt om Caroline, gjord av mig och Fracke. Snerik är aktiv i Amnesty och bor hos sin farmor, i brist på lägenhet. Försöker spela gitarr. Hatar sport.


FRACKE:
Från början Sneriks kompis från Eksjö. Delar fotbollsintresset med Hans. Kan prata utan att tänka. Pratar över huvud taget väldigt, väldigt, väldigt mycket. Är ganska duktig på tennis och har slagit Hans med 6-0, 6-1. Är sjukligt intresserad av den japanska tv-spelsjätten Nintendo och har bland annat varit bäst i SverigeMario Kart DS.
Brukar säga fel på ord med mening.

Sådär. Det var stockholmarna. Vidare presentationer må kanske följa.



Trollpacka.

// Hans O. Larson

Kommentarer
Postat av: Fabian

En fantastisk låt. Den är bra i alla tre versioner jag hört den i. Få, väldigt få låtar som är det.

2008-09-03 @ 13:20:48
Postat av: Hasse

Nej, många är väl dugliga i tre versioner, men knappast fantastiska.

2008-09-03 @ 17:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0