Musiknördar

Idag på redovisningen visade jag och Karlddavid vilka extrema musiknördar vi var. För det första råkade någon ta upp året 1966. Karldavid tänkte då på "Blonde on blonde" (en Dylan-skiva) rent spontant. Samtidigt tänkte jag: "Aha, året före Sgt. Pepper's". Alla år på 60-talet associeras alltid med klassiska musikalbum, eftersom man inte har något annat att referera till mer än månlandningen och omställningen till högertrafik.
När vi senare hörde ordet "revisited" tittade vi på varandra genom klassrummet, gav varandra en blick och visste att båda tänkte på Highway 61 revisited (ultrakänd Dylan-skiva).
Jag vet inte riktigt om jag ska vara glad eller ledsen att det är så. Visst är det kul att vara nörd, men med tanke på att jag inte är något jätte-fan av Dylan är det ganska illa.
Ska nog ta ett snack med Karldavid.


- Dagens blogg-plats.



- Gamle Gonz i den moderiktiga Ukraina-looken.




Dagens låt:

Bob Dylan - Like a rolling stone

 
- Av The Rolling Stone magazine utsedd till världens bästa låt genom tiderna. Kan inte säga att jag håller med. Gissa vilket album!



Kaka.

// Hasse-Frasse

Aj, magknip

Jag fick akut magknip förut, men det börjar släppa nu. Tror att det kan ha berott på börsraset.

Imorgon skall vi ha redovisning på de uppsatser som vi hållt på med den senaste tiden. Med tanke på min minst sagt mediokra uppsats tänkte jag att jag skulle kompensera det med en hejdundrande redovisning. Borde egentligen ha ett beryktat spelkort i rockärmen, men än så länge har jag inte det. Hur som hafver måste jag använda mina PowerPoint-skillz på bästa sätt.

Världens sämsta vinnare

Var precis ute och körde en vända i spåret. Jag var nära på att vomera efteråt. Vet inte riktigt av vilken anledning, för jag sprang inte snabbare än vanligt, och jag var inte uppe tidigare eller något i den stilen. Så om någon har god kunskap om kräk-reflexer vid normalträning är det bara att höra av sig. Men helst inte mellan 13 och 16 idag, för då är jag i tvättstugan.
   Igår spelade jag och Klass-Johanna skitgubbe. Jag vann det sista och i särklass viktigaste partiet. Självfallet infriade jag då förväntningarna och betedde mig som en skit - gjorde segerdanser, sjöng en segerlåt och satte en lapp på min ytterdörr med texten "vinnare".
Jag är nämligen världens sämsta segrare.
Grejen med att vara en dålig vinnare är inte att man blir oerhörd glad för att man vinner. Nej, snarare blir man väldigt lättad öfver att man inte förlorar. Men faktum är att man inte kan vara dålig vinnare mot vem som helst. Folk som man inte känner och sådana som inte bryr sig säger man bara "Tack för en god match" till. Det är liksom inte någon vits med vara en dålig vinnare då.
Istället gäller det att vara dryg mot dem som låtsas som om de inte bryr sig, eller som lite desperat försöker skylla på fusk eller något i den stilen. Oftast är det  polare som faller inom den kategorin. De blir smågriniga och hotar med stryk. Hahaha, då är det roligt att vinna.

Däremot är det inte okej att vara en dålig vinnare inom sådant som faktiskt kan göra någon annan ledsen på riktigt. Om jag till exempel skulle slå J-O Waldner i pingis skulle det inte vara okej att retas. Om någon skulle slå mig i Tintin-kunskap vore det inte okej att retas. Det är liksom att gå öfver gränsen. Det svider tillräckligt mycket att bli slagen i något man vet att man är bäst på.


Vad gäller det här med fusk har jag min bestämda uppfattning: Snyggt fusk är okej.
(Dit räknas inte dopning)


   
- Två sköna och lågupplösta bilder på korpenlaget Lagge and the Cameroons anno 2006.


Dagens låt:

Brainstorm - My star

 
- Tveklöst bäst i Eurovision 200 i Stockholm. Dansen är i en klass för sig.



Pancreas

// Hasse

Heinz är outstanding

Tänkte bara säga att Heinz ketchup är den tveklöst bästa. Näst efter det kommer ICA-handlarnas, lite oväntat. Värst och fjantigast är i alla fall Felix plastiga skit.

Dagens fundering: När Claes Månsson springer in i TV-affären i Yrrol, säger han då "Jag heter Pannkaka" eller "Jag har ätit pannkaka"?

Skitväder

Tänkte starta dagen med en uppfriskande joggingtur, men det räckte med att titta ut genom fönstret för att ångra sig. Skitväder.
   I helgen blir det troligtvis visit hos syrran i Umeå. Funderar på att dra med mig snöskor, dunjacka och annan növändig expeditionsutrustning. Norrland är ju inte alltför angenämt, väderleksmässigt.
För övrigt var det fem år sedan jag senast besökte Umeå, så det skall bli spännande att än en gång flukta in björkarnas stad. Om någon har några sköna Umeå-minnen är det bara att förtälja.

Hur som hafver. Idag blir det lite halvslappt igen, med undantag för lite redovisningsarbete som skall utföras till onsdag. Möjligen skall jag försöka klura ut hur jag kan hålla mina byxor uppe. Har nämligen lyckats trolla bort alla min skärp som är dugliga, och man vill ju gärna gå bottomless (motsatsen till toppless. Kom på den själv).

En liten studentskröna: Igår tappade jag choklad som smälte på mitt underlakan. Var väldigt sugen på att inte byta, så att jag kunde göra skäl för mitt/min epitet som ungkarl, men jag blev tvingad av onda makter. Personligen anser jag att man skall gå in 100 procent för det man gör. Är man student och ungkarl skall man vara det och bete sig allmänt grisigt och dekadent. Är man pensionär skall man banne mig spela boule och åka på bussresor till Fagersta. Är man torpare borde man definitivt ligga på soffan, låta mor sätta på pannan och ha det bra (OBS! Anknutet till känd låttext). Nåväl, jag har dragit det där resonemanget förr.

Dagens ord: Fräschör



Dagens låt:

David Bowie - Life on mars?


- I brist på annat lägger jag in en skön klassiker. Passar bra i höstmörkret.



Det blåser i träa idag.

// Hans

1-1 är alltid något

Det blev 1-1 mellan Gunners och PoolAnfield, och det är ett resultat som jag är ganska nöjd med. Visst hade en seger varit underbar och resulterat i en fantastisk vecka, men med tanke på att Liverpool var hemma och dessutom tog ledningen var jag ganska glad att Arsenal fortsätter att vara obesegrade i PL.
Men nästa vecka avgörs det: ManU hemma. Jag kissar nästan på mig av nervositet.
Till råga på allt befinner jag mig i Umeå då hos syrran, och kan med stor sannolikhet inte se matchen. Skulle jag dock göra det vore det inte roligt om Arsenal får stryk eftersom syrran är oren, Premier League-mässigt.

Änglarna svenska mästare

IFK Göteborg har precis tagit SM-guld, och det är faktiskt något som gläder mig. Grattis till Grahl, Håman på jobbet, Chippen Isaksson, Baba och lite andra goa gubbar.
Men som ni vet: Den viktigaste matchen börjar om tre minuter...

Pysseldag

Såg nu på morgonen på SVT: s nya humorserie Hej Rymden. Vid en första anblick tyckte jag att det verkade vara rip-off på alla andra svenska serier, men när jag tittat ett tag kom jag på mig själv med att sitta och skratta. Jag gillar svenska humorserier, det finns ju något speciellt i dem.
   Funderade lite på humor öfver hufvud taget, och försökte kategorisera lite stereotyp humor för olika länder. Kom fram till följande sammanfattning av iaf tre olika länders humor:
Sverige: Tokiga skåningar med udda vanor gör lustiga saker i vardagslivet.
England: Halvgamla, fisförnäma gubbar med Oxford-brytning och bruna kläder går på festliga sätt och drar torra skämt
USA:  Oneliners och burkade skratt.

Ganska kortfattat är det iaf min egen uppfattning. Jag får dock ta och studera lite fler typer av humor. Vad är Bruneis motsvarighet på Kvarteret Skatan?



Idag skall jag i princip bara hålla mig inne och pyssla. Städa lite, betala lite räkningar - ja, helt enkelt plocka lite. Största anledningen är väl egentligen att jag MÅSTE hålla mig hemma. För det första skall jag se reprisen av Svensson, Svensson, och efter det väntar höstens tre mest intressanta fotbollsmatcher: IFK Göteborg - Trelleborg, Djurgården - Brommapojkarna samt Liverpool - Arsenal. Ska jag vara helt ärlig skiter jag mer eller mindre i den Allsvenska slutstriden. Är i och för sig lite IFK:are halvt-om-halvt, men helst hade jag ju sett Elfsborg lyfta bucklan igen. Hur som helst är IFK ingenting mot laget nummer ett: Arsenal. Det har ryckt i kroppen sedan Gunners körde över Slavia Prag senast, och jag vågar definitivt hoppas på en seger borta mot Pool. Oturligt nog slaktade både ManU och Chelsea sina respektive motstånd igår, så det är bäst för Arsenal att de går och vinner.



Dagens låt:

The Coral - Dreaming of you


- Brittpop när den är som skönast. Känn bara hur vemodet griper tag i er.



Våga vägra discodans.

// Billy Snokaz

Extratimmen

Inatt får vi den. Extratimmen. Visst älskar ni när man bara FÅR en extra timme att sova? jag funderar på att fira lite imorgon. För faktum är ju att det här är enda gången (bortsett från skottår) på hela året som man FÅR tid. Helt otroligt.


Antiklimax

Jag känner igen syndromet så väl. I eftermiddags lämnade jag in en uppsats som jag slitit med ordentligt de senaste två veckorna och tänkte att jag nu äntligen skulle få ha lite skoj.
Gonz skrev att det var biodags idag, och jag var inte sen att hänga på. Vi glodde på 1408, vilket är Håfströms nya film. En skräckis som hade lite finess, men också en del slätstrukenhet.
Tog bussen hem och tänkte att man kanske skulle dra en rulle med grannarna... Så var är alla?!
När man väl kan ta det lugnt, hitta på något och inte har en tid att passa blir det alltid att man bara sitter. Så nu degar jag här för mig själv och spanar in någon komedi på fyran som jag inte ens hänger med i. Jobbigt läge... Pling! Dagens I-landsproblem.



Dagens låt:

Magnus Uggla - Pärlor åt svin


- Lite om mina åsikter kring Ugglas senaste står att läsa nedan. Hur som helst är den här låten bland de bättre ballader han gjort.



Varför är jag inte trött än? Jag sov ju bara fem-sex timmar imorse? Ifall någon undrar lade jag mig klockan halv sju. Student var det, ja.

God kväll.

// Gretchen

Pluggnatt 2

God kväll. Just nu får bloggen fungera lite mer som en dagbok än som just en blogg.
   Jag sitter här, klockan 04.16 mitt i natten, och skrifver om tokiga evolutionshistorier.Har slukat en X Ray (budgetenergidryck) och en massa kaffe, men man känner sig trots allt ganska mör. 
Antar att det här är en fas i lifvet.
Är man student skall man banne mig ha suttit uppe mitt i natten och plågat sin kropp.
Är man student skall man banne mig ha slukat så mycket koffein att man skakar och snorar genom rumpan.
Är man student skall man banne mig ha låtit iTunes köra igenom minst fyra album sedan dygnet slog öfver.
Är man student skall man banne mig ha två andra klasskompisar som man chattar med (OBS! Modernt och kanske svårförstått ord. Vid problem kontakta mig) för att också de sitter uppe och låter fingrarna dansa öfver tangentbordet.
Är man student skall man banne mig vända på dygnet och käka frukost vid 18.30.
Är man student skall man banne mig vara heltokig och blogga om skit mitt i natten.

Dagens fråga: Toalettproblem

Dagens fråga: Är det inne eller ute att göra tvåan på dass med öppen dörr?

Pluggnatt

Det verkar bli pluggnatt idag. Alltid lika roligt.
Sitter här och reder ut evolutionsskildring, artdefinition och essentialism och blir mer eller mindre sömnig bara av att skrifva orden.
   På tal om ingenting fick jag ny mobil i slutet på förra veckan. Efter att den gamla helt och hållet dött fick jag lätta på plånkan och punga ut på en ny. Jag försökte dock spela strategiskt och pungade ut med så lite det gick, eftersom jag inte är någon tekniknörd och inte behöver någon hi tech-manick. Oturligt nog visade det sig att min snålhet mer eller mindre straffade sig...
För det första tog det tre veckor för mobilen att komma (ja, jag beställde på nätet. "Enkelt och smidigt", tänkte jag), och för det andra är den troligen tillverkad någon gång kring franska revolutionen. Visserligen mycket stilfull och snygg, men det faktum att den inte kan skriva å, ä eller ö och att den inte kan skilja på versaler och gemener drar ner betyget lite. Knorr, för andra gången den här veckan.

Lite andra fräcka fakta värda att ta upp...

- Bob Dylan och hans son Jesse sitter nu på mitt kylskåp.

- Jag har joggat min ca 2,5 kilmoter långa sträcka elva av de tolv senaste dagarna. Starkt jobbat för att vara jag. Blir nog dock uppehåll imorgon. Plugget sätter käppar i det beryktade hjulet.

- Jag ska hälsa på syrran nästa helg.

- Liverpool ligger risigt till i Champions League. Hmmm, ser det ut som om jag bryr mig?

- Jag kan inte tipsa om Familjen Dafgårds laxfilé. Slätstruken och tafflig.

- Vatten och elektricitet är en livsfarlig blandning.

- Tintins tecknare Georges Remi, alias Hergé, skulle ha fyllt 100 år om han levt i år. Vi hedrar därför Tintin mer än vanligt.

- Jag tycker att vetenskapsmannen Richard Dawkins är lite som debattens Torbjörn Tennsjö. Åsiktsbajsare. Men vänta lite nu... Det är ju jag med!

- Magnus Ugglas nya skiva har precis kommit ut i butikerna, och betyget från kvällstidningarna är oförskämt lågt. Fattar de inte att Uggla bara skulle göra bort sig om han försökte vara rebell fortfarande? Nä, fram för Uggla, och fram för hans fyndiga blogg.



image59
- Personligen trodde jag att det var den danske åskådaren som stod för det skandalösa i matchen mellan Danmark och Sverige i Parken, Köpenhamn. Men tydligen så var det snarare tvärtom: domaren försökte äta upp åskådarens arm. Jag måste börja hänga med i fotbollsvärlden.



Dagens låt:

Kylie Minogue - 2 hearts


- Kylie är väl inte riktigt min typ av artist, men jag har fastnat för nya singeln 2 hearts.



INTE dagens låt:

Rihanna - Hate that I love you


- 19 år gammal och redan mjukporr-skådis. När ska man slippa se talangfulla görls behöva vika ut sig i sina musikvideos. Sorgligt, snuskigt och fantasilöst. Kom med ett nytt koncept, för sjutton gubbar!



Trefvlig natt!

// Hasse Frasse

Fotbollsmagi: Arsenal - Slavia Prag 7-0

Jag sitter här och bara njuter efter att mitt Arsenal har tangerat segerrekordet i Champions League och slagit stackars Slavia Prag hemma på Emirates Stadium med otroliga 7-0. Det var fotbollsgodis, magi och njutning hela vägen - Arsenal ägde från början till slut, och målen lät inte väntas på sig.
Mest magisk av alla var 18-årige Theo Walcott som gjorde både sitt första och andra mål i CL. Därefter var han bara en mirakelräddning från att fastställa ett ännu mer magiskt hattrick. Walcotts spring i benen tycktes aldrig ta slut, och tillsammans med bara ett år äldre Bendtner gav han i slutet av matchen Slavia-försvaret total huvudvärk.
I stunder som den här är det underbart att vara gunner och se sitt lag spela ut totalt. Magiskt var ordet.


- Ett av matchens snyggaste anfall: Hleb driver upp från försvaret, spelar Adebayor som vänder och slår vidare till  en väggande Walcott. Fabregas är sedan ensam med målvakten och gör inga misstag.
Uploaded by
Super-Goal.info


Magi!


// Hans

Lysekilare i hufvudstaden

Dagens happening: Var ute på staden i Stockholm och dejtade min gode vän Anders,den helige grahlen, från Smögen. Han hade varit på AIK - IFK Göteborg  igår och fick tid till lite mys med mig idag innan han åkte. Efter att han åkt hem kilade jag in på Stadium för att handla lite kvalitetsunderställ. Lustigt nog sprang jag på en snubbe vid namn Robin på vägen ut. Han är från Lysekil.
Man kan säga att jag hade längtat efter det här tillfället. Alla andra träffar hela tiden massa folk de känner på stan, men jag träffar då aldrig någon från Lysekil. Så ni förstår att det känns väldigt skönt nu när det väl är gjort.


Dagens låt:

Louis Armstrong - What a wonderful world


- Mer stämningsfullt än såhär blir det inte. Klassiker.



// Herr Larson

Ceratchocken

Butiken i Flemingsberg har precis gjort sig skyldig till den största skandalen i mannaminne: MAN HAR LÅTIT CERAT UTEBLI UR SORTIMENTET! Jag var där nere härom dagen och tänkte köpa på mig lite, men efter att jag både letat och frågat personalen insåg jag det fruktansvärda faktum att det var slut. De hade inte ens beställt nytt!
Lyckligtvis löste sig problemet genom att jag fick cerat av min för en gångs skull välmenande granne (tillika klasskamrat) Johanna. Nu steg hon högt på listan... Blir med stor sannolikhet bjuden på mitt nästa kalas...
  


I fredags fluktade jag på Idol. Tveklöst hetast just nu är förstås Daniel, men jag känner att Christoffer (hur han nu stavar) är ett starkt hot. Han har varit riktigt grym de senaste två programmen. En av de faktorer med Idol i år som gör mig på dåligt humör är att Daniel alltid har kaptensbindel. Det är hur coolt som helst, och det just det som är problemet.
För saken i summan var att jag ganska nyligen har försökt göra det till min grej. Gå runt med kaptensbindel lite spontant och mondänt slänga ur mig: "Jodå, här är det jag som bestämmer". Faktum är att jag hade tagit med mig en kaptensbindel när vi var på kryssning i våras. Jag tänkte sätta på mig den, gå fram till en besättningsman och säga att jag faktiskt var kapten på båten. Sedan hade jag gett honom lite fräcka direktiv. MEN, jag glömde att utföra denna lömska plan, fastän jag hade med mig bindeln. Klantigt!
Ni förstår grejen: Om jag kör med kaptensbindeln kommer folk bara säga: "Jaså, du härmar Idol-Daniel?".
Knorr...

Dagens nyhet:

Min polare Baba som bor i USA har just nu besök av sin flickvän Astrid. Jag kollade in några kort som hon tagit där och noterade något oerhört: Baba har skaffat svarta tennisdojjer! Måste ha varit ett stort steg i hans liv, det är ju inte varje dag han gör sådana drastiska omställningar.



Dagens låt:

Håkan Hellström - Ramlar


- Det här var en av dagens duschlåtar, det vill säga låtar som jag drar på på multivolym när jag står i duschen. Anledningen till den höga volymen är att folk utanför dörren inte ska höra när jag sjunger ohälsosamt högt.



Skönt citat från gymnasiet:
(Precis innan sportlovet hade vi dock skrifvit prov, och alla var ganska spända på hur det hade gått. Läraren, Ulf, hade dock varit borta och åkt skidor över sportlovet. )
Någon: "Ulf, har du rättat proven?"
Ulf: "Nej, jag har inte lagt någon tyngd på det... Det enda jag lagt tyngden på under lovet är daaaal-skidan."

Hahaha, är det inte för härligt.

Helgens resultat:

Arsenal - Bolton 2-0
VA-VA-VOOM!


Jodå, så ligger landet till.


Råckenråll!

// Hasse Brasse

Myskväll

Jepp, då var det åter till brottsplatsen för Sveriges kanske sämsta bloggare. Just nu sitter jag här med min dator mittemot Gamle Gonz. Vi pluggar... typ.
   Ond som han är, lyckades Gonz alldeles nyss lura i mig lite hälsovådlig Pepse. Ajaj, nu får jag springa ännu ett joggingpass idag.

Igår var det myyyyyskväll, och allt som kommer därtill. Jag var tokseriös och fixade till morötter, chips, choklad och dipp. Vi glodde på Blades of glory [blejds åv glåry]. Den var skäligen lol.

Nu är det plugg som gäller ett litet tag till, men imorgon blir det nog lite ledigt. Vad ska man hitta på då tro? Funderar på att åka in till Stockholm och chocka. Kanske dra ner brallorna eller väsnas lite i någon viktig affär. Vi får se var det slutar.

Gonz och jag utsåg precis dagens ord: taberas. Använd det flitigt, det är klart underskattat.


- Han är bra ful ibland alltså.


- Töntbloggaren i pluggtappning.



Dagens låt:

Buddy Holly - That'll be the day


- Fick hem dunderskivan Chirpin' crickets idag. Ska lyssna stenhårt!



Discoteksburgare

// Mr. Larson

Skitsport

Det är så typiskt va?! ***** ****sverige, *****!

Fortfarande inte i EM.

Avsky plugg

Jag har börjat bli aggro av allt pluggande. Får någon sorts spasmer om jag sitter för länge och för mig att låta som lite olika djur ibland. Jobbigt.
Nu är jag nog klar för dagen dock. Så det blir till att först diska, käka och sedan flukta på matchen.
   SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp* SVERIGE *klapp klapp klapp*


Den där ramsan räcker nog en halvlek. KOm på den helt själv.



Dagens låt:

The Hives - Tick tick boom


- Snart, snart, snart kommer The black and white album ut (en annan har förhandslyssnat lite, säger inte hur, öhm). Jaja, The Hives kommer då i alla fall att rocka röven av hela musiksverige. Enjoy it!



Mat!

// King kong

Nyklippt

Var precis hos frissan och klippte af mig lite hår. Jag börjar nästan alltid grina när jag är hos frisören, eftersom jag är så sjukt håröm.
   I morse tvättade jag. Kläderna blev rena.
   I morse joggade jag också. Blev trött.
Nu ska jag plugga. Kommer att vara tråkigt.

Tjing tjong



Dagens låt:

Jackson 5 - I want you back


- Introt, dansen och rösten. Allt är så fantastiskt. Wacko Jacko ung och vacker.



Revj.

// Tok-Larson

Via dolorosa

Via dolorosa - smärtans väg. Jag har förstått det nu.
Satt precis i hel-lotus-ställning (ni vet som om att man sitter skräddare, fast med benen över varandra) i en halvtimme. Håller ju som sagt med "Operation: Kom i form" och tänkte göra mig lite flexibel.
Men jag satt, tydligen lite för länge i den där pin-positionen. När jag skulle komma loss märkte jag att man mer eller mindre öppnade Pandoras box och släppte loss all världens ondska. Eller i varje fall all världens smärta.
Jag trodde att jag skulle fastna sådär för alltid!
   Efter lite vilja lyckades jag dock, försiktigt, ta mig loss och frigöra mig från skiten. Men då märkte jag att kroppen ändå inte riktigt var som förut. Fick svårt att röra mig öfver hufvud taget och var tvungen att ta stöd när jag skulle gå.
Men som vi vet: Det som inte dödar - det härdar.



Dagens låt:

Elvis Costello - Pump it up

 
- Det bästa bandet är The Clash. Men när det gäller att vara fräckast får Joe Strummer och de andra tuff konkurrens av den här snubben. Kolla bara glasögonen och de svajiga benen! Om jag skulle ha varit en artist, hade det nog varit Elvis Costello.



God natt!

// Herr Larson

Missade tennisen

Idag gick jag upp tidigt och avverkade en 2,5 km lång joggingsträcka. Med tidigt under helgtid menas kl. 10.
   Efter det drog jag in till stan för att luncha (visst är det ett trendigt ord?) med morsan och polaren BM. Det blev Thai-buffé som smakade väl.
BM (även känd som Bompa) hängde sedan med mig en kortis till Flemington och socializade i 45 minuter. Vi drack kaffe, käkade bulle och lirade tre omgångar Skitgubbe. Jag förlorade med 2-1. Fjant-spel.
Följde sedan BM till tåget och tänkte därefter avnjuta Stockholm Open-finalen mellan "Tompa" Johansson och Karlovic där de var inne i tidigt andra set när jag gick.  Men till mitt stora förtret hade Karlovic sprungit iväg i matchen och ledde med 5-0 i tredje sett när jag kom tillbaka. Så det var lite dystert.
   Nu sitter jag dock och slickar såren framför dubbelfinalen. Det är också trefvligt.
   Jaja, nog tjatat om sport. Snart ska jag börja småplugga lite. Inte jätteskoj.



Dagens låtar:

Ankie Bagger - Where were you last night
(Varför har de aldrig frågetecken i titlarna?)


- Det fullkomligt sprutar 80-tal. Svensk artist och låt från 1989.

Troll - Jimmy Dean


- Vi kör en 80-talare till. Även denna monsterhit är från året 1989. Andra saker som hände då var att de som är 18 i år föddes då. Det var nog allt som hände då skulle jag tro.



Trevlig söndag!
Glöm inte skatteåterbäringen!

// Hansolof

Sverige nästan i EM

Jepp, då var Sverige nästan klart för fotbolls-EM 2008. Efter 3-0-segern mot Liechtenstein idag räcker det med seger i någon av de kvarvarande matcherna. Borta mot Spanien blir det sannolikt svårt, men hemma mot Nordirland och Lettland kommer det i alla fall att bli tre poäng i någon av matcherna.

Idag har jag ätit mat med syrran och morsan. Av en trefvlig slump var vi alla tre i Stockholm samtidigt, så då fick man passa på. Annars har det inte varit någonting över hufvud taget på schemat idag. Sov nästan till tolv och har sedan hemkomsten nu i eftermiddag bara tittat på matchen och häckat framför datorn.
   All hemaktivitet numera görs i mina nya monsterkängor, Meindl Island Pro MFS. Köpte dem igår för två lax och har på mig dem konstant inomhus, eftersom det är öppet köp i två veckor. Måste känna om de funkar.
Meindl Island Pro är i princip kängornas creme de la creme-produkt och prisas världen öfver. Känns lagom pretentiöst att en söndagsseglare som jag ska traska runt i sådana de närmaste månaderna...


- Lördagkväll



Dagens låt:

Amy Diamond - What's in it for me

 
- Amy Diamond är så himla grym, asså! Jag, Axel och Baba gjorde en as-bra dans till Shooting Star. Om ni vill se den är det bara att säga till.



Discotek.
Sova tidigt idag, det vill säga nu? Hmm, ja.. Varför inte? Man vill ju ogärna sitta uppe och mögla.

// Hasse

Helgledig... men man är väl så illa tvungen att träna

Så var det helg igen. Skönt.
Nu kommer lite uppdateringar om Nepal-resan:
 
   Vi har nu både beställt och betalat flygbiljetterna till Katmandu, och snart ska vi även betala Äventyrsresor - de som ordnar resan. Igår grävde jag dessutom fram mina försäkringspapper, så allt verkar okej.
Det enda som egentligen saknas är en hälsokontroll, som jag måste göra för att känna mig lugn. Har fått för mig att mitt hjärta kommer banga på vägen upp och snurra till sig. Så jag måste gå till en riktig doktor och snacka lite.
På tal om mitt hjärta tror jag bestämt att min vilopuls gått ner lite. Kan det göra det så fort? Näää?! Hur som hafver var pulsen 56 slag/minut i morse. Om pulsen nu har blivit bättre beror det på all träning som jag pysslat med den senaste tiden. Här kommer en snabb sammanfattning:

Tisdag 2/10:
Upp tidigt på en mini-joggingtur
Onsdag 3/10: Upp tidigt på en mini-joggingtur innan skolan. Därefter 2,5 timme gång med Gamle Gonz. Från Flemington till Segeltorp.
Torsdag 4/10: Intervallträning med Lina till Huddinge och tillbaka. 5-6 km.
Fredag 5/10: Inget speciellt. Gjorde bara mandomsprovet en gång.
Lördag 6/10: Intervallträning och ca 1 km jogging.
Söndag 7/10: Jogging, 3 km.
Måndag 8/10: Jogging, 2,5 km.
Tisdag 9/10: Jogging, 2,5 km och intervallträning.
Onsdag 10/10: 1,5 timme gång i Stockholm. Fotboll med Challe D.
Torsdag 11/10: Boxnings-jox, 1 h.

Ni förstår att all den här skiten egentligen borde ta kål på min späda kropp. Igår kväll var det, som sagt, boxning som gällde. Vi var på något place i Huddinge och körde stenhårt i en timme med sådana där pads som man slår på. Jag tänkte på Frölunda och slog extra hårt.
Till råga på allt köpte jag något sort 12 gångers-kort på det där stället. När vi skulle gå in tyckte jag det kändes så stroppigt att betala endast ett pass med en femhundring, så jag pungade ut på ett monsterkort. Bra där, Hans. Nu måste jag ultraträna, vare sig jag vill eller inte.

Vad det blir idag vet jag inte. Antagligen hänger jag och Gamle Gonz lite. Kanske drar till Naturkompaniet och kikar på lite fräscha outdoor-grunkor. Vi två måste hålla ihop nu. Vi har lovat varandra att vi ska ta det lugnt nu, fram tills resan. Med ta det lugnt menas att man struntar i aktiviteter som är direkt skadliga för kroppen. Altså skräpmat (hmmm, det kanske har livit lite av det, trots allt) och alkohol. Vad gäller det sistnämnda har jag inga större problem. Har precis avslutat en vit månad, och skulle (nästan) kunna hålla upp helt i en månad till.
Hur som helst säger min och Gonz regel att en öl är fullt okej, men inte mer än så. Man får dricka, men absolut inte bli full. No problemo.


Skön bild från i somras.

- Baba (till vänster) ser ut att vara en ultrasnäll kille som inte fattar så mycket. Lite som Nalle Puh. Axel ser ut som om han skulle kunna säga "Jo, jag tog med mig grabbarna ut på lite kul idag". Jag ser bara retard ut.



Dagens låt:

The Clash - London calling


- Världens bästa band skrider åter till handlingarna här på bloggen [blåggen]. Jag får gåshud när jag ser introt.



Nu börjar det bli dags att klä sig. Ha en grym dag och en härlig helg!
Hörs!

// H a n s  L a r s o n

Det heter väl tomejto?

Äntligen har jag fått lite lugn i pluggstormen. Jag och Challe D (Karldavid) sitter här och relaxar lite.
Idag har det varit en temalektion i skolan, men efter det har det bara varit softa som gäller. I två veckor framåt har vi som enda uppgift att pilla lite med en uppsats. I och för sig ingen liten uppgift, men man kan ändå göra lite som man vill. Så idag snörade jag och Challe på oss idrottsskorna och traskade ut för lite vanlig hederlig fotboll. Mmmmmm... Efter det gjorde vi mandomsprovet, och sedan käkade vi mat på Subway (ett snabbmatsställe där man käkar varma mackor, typ)
   Det lustiga på Subway var att tjejen i kassan inte kunde prata svenska. När jag gick fram till disken och började stamma om baguetter och pålägg började hon snacka på utrikiska. Vi blev helt ställda.
Lyckligtvis besitter vi dock vissa baskunskaper i det exotiska språket engelska, så vi gjorde oss förstådda. Men det var inte nog med ovanligheter på Subway ändå! När vi bestämde vad vi skulle ha för grönsaker på mackorna, sade Challe att han gärna ville ha tomato [tomejto] på sin. Men då, hör och häpna, korrigerar kassörskan Challe och säger att man uttalar det tomato [tomaato]. Sicken stropp!
Jaja
, hur som helst var hon väldigt trevlig i övrigt, och maten var god. Men faktum är att man inte är van vid att bli rättad för sitt språk av andra än föräldrar och Fredrik Lindström. (Dessutom har jag fullmakt att rätta folk. Jag är nämligen legitimerad språkpolis).



Jag läste en intressant tanke på Ugglas blogg häromdagen. Han snackade (lite ironiskt) om hur folk brukade klaga på Kungen (alltså Karl XVI Gustaf) och alla hans snedsteg. Men, menade Uggla, han är ju Kung! Han får väl göra som han vill!? (Dessutom drog Uggla någon parallell till sig själv, men det ska vi inte prata om nu)
   För visst är det ju sant?! Kungen är ju KUNG, och han är dessutom den enda i hela landet som verkligen kan skryta med det. PÅ RIKTIGT! Han får göra vad han vill. Dessutom tycker jag att det är tur för oss att vi har en rolig och trevlig kung som är garvar mycket och så. Att han sedan har dyxesli gör väl inte så mycket? Han ska väl ändå inte skriva några böcker?
Nä, det är tur att vi fick just Kungen som Kung, och inte någon gammal fyllebult eller dryg snoffs-August. Jag gillar Kungen.
   I övrigt tycker jag att det, mer eller mindre, numera har blivit accepterat att stup i ett göra parodier på Kungen och Silvia. Okej, en gång är ingen gång. Men faktum är ju att Kungen har uttryckt sitt missnöje med alla dessa galenskaper. Lägg av då!
Att i så fall fortsätta hålla på är lika illa som att kasta paj i ansiktet på honom. Nä, skäms på er "Hej-svej--babbeluba"-gänget! Och skäms på er alla andra störar. Ni är skojiga i övrigt, men detta är lite mycket. För övrigt anser jag att Kartago bör förgöras.


   Nu är det nog ordbajsat för idag. Jag kan för övrigt bara nämna att jag köpte en cykel för 200 spänn idag. Det är min sporthoj. Den är röd. Foto kommer.




Jag avslutar med en och annan skön bild.

        
- Alla älskar höst.      - Alla älskar plugg.    - Alla älskar                 - Alla älskar 3310.
                                                                            pennmustasch.



Dagens låt:

Bob Dylan - Rainy day women


- Första låten på "Blonde on blonde" som jag vaknade av idag. Hade programmerat spelaren och vaknade till Dylans ljuva stämma. Öhm... Tja, alltså, hej. Dylan kan väl vara bra ibland. Det tycker i alla fall Challe.
Ni behöver inte lyssna på hela (som ni ju faktiskt måste annars)!



Nu ska vi se på Hundtricket. Challe tycker att det är gay att kolla två killar på den filmen. Det tycker inte jag.
VÄNTA LITE NU! David påpekar att han inte tycker det. Han tycker att det "kan uppfattas" som gay. Dessutom tillägger han att det är hans favvo-film. Det är är bara för att Josefine Bornebuske är med.
Tjingeling!

// Hasse

Ursäkt

Hallå dagboken/bloggen.
Jag vet att det har blivit lite skrivit här på sistone, men det beror uteslutande på att jag har haft så mycket att plugga.
Jag lägger upp lite sköna bilder här som folk kan gotta sig i.


- jag och Karldavid underhåller.


- Sedan när är jag kines?


- Tönt 1 och Tönt 2


- Fick den här bilden skickade till mig i våras från en klasskompis från gymnasiet. Kortet är från tvåan på gymnasiet, tror jag. Följande frågor dök upp i huvudet på mig:
1. Har jag varit så långhårig?
2. Har jag varit så sur?



Dagens låt:

Cornershop - Brimful of asha


- Gammal 90-talsdänga från indie-bandet Cornershop. Släpptes 1997 på plattan "When I was born for the 7th time" (när jag säger plattan menar jag inte Sergels torg). Visst minns ni den?


- Här kommer även remixen av Fatboy Slim. Vilken version är bäst?



Pust, nu blir det plugg igen. Men imorgon blir det äääääntligen lite lugn i stormen. Efter regn kommer, som bekant, solsken.
Tja!

// Korvstoppar-Janne

Har resan ordnat sig?

Jag har varit helt down sedan igår kväll. Men nu verkar saker ha ordnat sig. Vi avbokade fifflarens resa och beställde en ny resa som vi nu har betalat. Hoppas att det löst sig, vi ska ringa och checka allt på måndag eller tisdag. NU kör vi igen!

JIIIIIIIIHAAAAAA!!!

Nu orkar jag inte snacka mer om vår resa, det har varit så himla mycket på sistone. över till lite andra balla grejer.



I natt kom jag på att jag är ung. Jag hade suttit uppe och gluttat på Along came Polly (en bra film!) och skulle börja tänka på refrängen. Kikade på klockan, blev överraskad och tänkte: "Oj, klockan är ju bara två!". BARA?!
Jaja, är man ung så är man, och det är ju inte helt fel.

Igår gjorde jag något annat coolt: mandomsprovet. Det går ut på att springa uppför en rulltrappa som går neråt i Flempan. Den rulltrappan är ganska lång, och man blir så mör att man går av på flera ställen och förvandlas till en bulldeg. Det är andra gången jag gör provet, och det känns väldigt bra att klara av det igen.

I övrigt åt jag en väldigt näringsrik frukost igår. Checka detta:

- Banan, yoghurt med Kellog's allbran-granbarr, macka med skinka, macka med ost och kaviar, multivitamindryck, någon grönsakspuré från Knorr samt vitamin- mineral- och omega 3-tillskott. Det måste väl ändå vara näringsrikt?! Ett under att allt det där kunde rymmas i mitt mesutrymme i magen.


- Sicka vrister!


Dagens låt:

Babyshambles - Delivery


- Ny låt från nutidens The Clash. Doherty är ju en "äkta rockstjärna"  (som alltså knarkar, super skallen av sig och doppar varenda brud han får syn på) och med det också en ultratönt som bara måste visa sig på styva linan. Hur som helst kommer man inte ifrån att Doherty, trots sin fjantighet, gör bra musik. Enjoy!



Plugga nu!

// Hansolof

Resan bortblåst?

Jaha, så hade man blivit på dåligt humör. Jag och Gonz skulle idag ha fixat det allra sista inför resan. Vi stack till researrangören där vi hade förhandsbokat flyget, och snackade lite. Han hade sitt kontor innanför en frisörsalong. Det ingav inte jättemycket tillförlitlighet.
Men snubben verkade trevlig, och vi fick veta hur resan skulle gå till.
   Efter det stack vi till Äventyrsresor - stället som ordnar själva resan. Det var ett stort ställe med rymlig lokal och flashiga affischer. Vi pratade med en kvinna som vi haft kontakt med innan, och hon berättade typ allt som gick att veta. Askalas.
   Med lycka och späning i kroppen tog vi pendeln hem för att betala flyget. Bara för att kolla läget, tog vi en liten google-sökning på researrangören. Det var då vi märkte det...
För det första var de inte registrerade hos kammarkollegiet, alltså det som betyder att de blir återbetalningsskyldiga om de skulle konka eller liknande. "Surt", tänkte vi och surfade vidare.
Vi kikade in på lite olika forum för att se vad folk skrev om vår researrangör. Det visade sig att många hade haft problem, och att de hade fått höjt pris helt oannonserat. Vi hade att göra med en fifflare. (Konstigt nog hade vi inte sett något om det innan. Knorr.)
   Nu är vi bara arga. Det finns inga andra resor till Nepal under de dagarna, och vi vill gärna inte bli blåsta av snorsnubben. Om någon har ett hett tips får ni gärna kontakta oss.



Dagens låt:

Kanye West feat. Chris Martin - Homecoming


- Lite av en bubblare att jag lägger upp en hiphop-artist som dagens låt. Men Chris Martin är ju med, så det gör ju saken lite mer lättförklarad. Låten är väl lite tröttsam, men det är något med den som känns skönt.



Nu ska jag sura lite och glo på Idol.

Tjing tjong, bajskalsong.

// Hans

Plugg + träning och lite Blondie

Ja, idag är det plugg som gäller, och det blir tyvärr mycket av i helgen också. På all annan ledig tid blir det träning som får klämmas in. Igår traskade jag och Gonz från Flemington till Segeltorp, alltså uppemot 1,5 mil. Dessutom gick jag upp åtta och joggade igår morse. Strongt, Hans.
   I övrigt har jag köpt lite fitness-produkter, allt för att försöka vara så seriös som möjligt. Igår drack jag Gainomax för första gången. Kände mig som en anabola-pumpad muskelknutte som inte kunde nians gångertabell.
   Idag har det inte blivit någon träning hittills, men Lina i klassen ringde och påminde mig, så nu ska vi nog löra intervall-träning.


 
Dagens låtar:
Satt uppe igår och körde igenom några gamla Blondie-godingar. 70- och 80-talets bästa New Wave-band har gjort många sköna låtar, och här kommer ett helt frenzy. Visst är Deborah Harry sjukt karismatisk?!

Blondie - Hangin' on the telephone


- En av mina mest spelade i sommar! Kort, intensiv och tokigt bra. Pumpade den till max med Axel i bilen.

Blondie - Denis


- Låten heter Denis, men jag och Axel har gjort ett litet tillägg i namnet, så vi kallar den "Denis (Å dadi dobido)". Ni förstår nog varför.

Blondie - Heart of glass


- Den här låten har ju blivit lite förstörd i och med sin vinjett-roll i tv-serien "Heja Björn". Den blev liksom lite oseriös då. För övrigt förstår jag inte vad glass har med hjärtan att göra. Ha. Ha. Ha.

Blondie - Call me


- Jag säger bara wow.

Blondie - Maria

 
- Bandets comeback 1999 var en succé. (Den här videon är lite segladdad. Fick inte fatt på någon bättre)

Blondie - Rapture


- Diggar den vitklädde kostymsnubbens dans i början!




Rejv

// Hasse

Telefonterror - igen

Jag fick en ny hemtelfon av Gonz häromdagen. Det var en av hans familj gamla, men den var deluxe-utrustad med högtalare, nummerpresentatör och diverse futuristiska knappar. Men vad jag mer eller mindre även räknade med i och med att jag återigen kopplade in en telfon i mitt jack, var att jag skulle bli terroriserad.
   Så har det varit sedan jag skaffade hemtelefon. Mitt nummer, 7 11 11 11, har använts av flera företag tidigare, och dessutom har företagen inte vett nog att ta bort numret från sina hemsidor och annat. Av den anledningen ringer folk till mig, ofta tidigt på morgonen, och frågar om de har kommit till Ballingslöv, Electrolux-butiken, Kök och badrum eller Tomtens julverkstad. Det är en plåga. Men också skitkul.
För ibland kan man skoja med dem som ringer ganska ordentligt.
Ett skönt exempel från i våras:
RING!
(Erik svarar): "Hallå"
Anonym: "Ja hej, har jag kommit till Electrolux-butiken?"
Erik: "Nej, det har du inte"
Anonym: "Nähe, så ni säljer inte vitvaror då?"
Erik: "Nej. Vi säljer bara svarta varor"

Ha. Ha. Ha. Är det inte klockrent?



SPORT

Fotboll
Sebastian "Bissen" Larsson, 22-årig Eskilstuna-kille som lirar i Birmingham, är klar för Sveriges två nästkommande EM-kvalmatcher. Det tycker jag är extra kul, eftersom jag har gjort en lång intervju med honom för Lysekilsposten. Träffade hela tjocka släckten och blev bjuden på läskeblask.

Arsenal gjorde precis 1-0 borta mot Steua Bukarest. Van Persie satte till vänsterdojan inne i straffområdet och ordnade ledning i 76 minuten. Hoppas det står sig...

Kulstötning
Förre kulstötaren Jimmy Nordin säljer ett av sina tolv SM-guld. Anledningen är att han vill veta hur mycket han kan få för den. Det uppger Aftonbladet.se.

Långdistans-löpning
Hans Larson, Huddinge, sprang imorse sin första joggingtur på väldigt, väldigt länge. Sträckan var väldigt, väldigt kort, men tiden övertygar - hela rundan tog endast två låtar på Hans iPod nano. (Låtarna var Drunken lullabies med Flogging Molly och The kids aren't allright med Offspring. Jag ville egentligen inte säga det, för de låtarna känns så själlösa)



Dagens låt:

The Rolling Stones - Honky tonk women


- Jag står fast vid min åsikt att Stones på Ullevi i somras var en flopp. Men i övrigt är det ju ett, tja, ganska okej band som gjort en del okej låtar. Honky tonk women lyssnade jag på när jag duschade idag. Jag blev blöt.



Som ni kanske förstår har det börjat bli "min grej" att lägga in lite festliga, inte speciellt relevanta bilder på bloggen ibland. Här kommer en...


- Jag och Gamle G är stolta över att gå på högskolan.

...och några till:


- Lite sköna pizza-ätarbilder på Karldavid.

Ikväll ska jag nog lägga mig tidigt. Måste tänka på rynkorna.

// Ernst

Squash, Tommy Steele och grymma vrister

Okej, dags att ta tag i saker och ting igen. Vi börjar med att sammanfatta helgen:
   Nya målet är, som sagt, att komma i form till den 29 december då jag (förhoppningsvis) ska resa. Jag kan faktiskt stolt erkänna att jag inte är helt under isen vad gäller kondition, men det finns minst sagt en hel del att jobba på. Jag har vägt in mig: ca 64 kg, och tagit vilopuls: knappt 60 slag/minut. Det har blivit några promenader innan helgen, men i lördags blev det dags för det första ordentliga träningspasset: Två timmar squash. Det var första gången jag spelade. Det var jobbigt. Jag flåsade ut lungorna flera hundra gånger.
Det var Fracke och hans storebrors polare Daniel som stod för motståndet, och jag med min oerfarenhet fick ila som en tätting mellan bollarna. Pust och frust.
Efter squashen blev det jätteräkor och klyftpotatis på Kungshallen, och slutligen bio på Söder.
Filmrecension/-referat: Härmed förklarar jag er Chuck & Larry
Två polare ska låtsas vara homo. De blir avslöjade i slutet. Ingen viktig dör. Ganska rolig film stundtals.
SLUT PÅ FILMRECENSION



   Under söndagen hängde jag med syrran. Vi åt och fikade för päronens pengar, och det smakade förstås extra gott. Efter det åkte jag hem och åt tårta med grannarna. Försökte verkligen stå emot, men har man epitetet kakmonster måste man, tyvärr, offra sig ibland.

Nåväl, idag har jag varit i stan tillsammans med Karldavid, Gamle G, Isabelle och En blå banan (= Annie i klassen. Hon är varken blå eller banan, men vi brukar kalla henne det av en anledning som vi numera har glömt). Vi gjorde, hur som hafver, en enkätundersökning om så kallad "thrill seeking", alltså hur mycket våghals man är. Vi hade lagt in fräcka kontrollfrågor, såsom "Vilket hockeylag håller du på?" och "Vilken hamburgerkedja föredrar du?". Jag kom på de fräckaste frågorna, om någon undrade.
   Sedan jag kom hem har jag pluggat och diskat. Dessutom har jag NÄSTAN sovit middag (det var längesedan nu) och, ja, tittat lite, lite, lite på TV.



Dagens låt:

Tommy Steele - Elevator rock


- För er som inte vet det, så var Tommy Steele Elvis största konkurrent. Riktigt ball snubbe, som förstås kom lite i skuggan av "Kungen". Jag försöker ihärdigt öva in den balla dansen med benet, men den är lika svår som Allers storkryss!



Min fysik kan som sagt förbättras en hel del, men det finns något på min kropp som mer eller mindre uppnår perfektion - mina vrister. Av den anledningen avslutar jag dagen med en bild på mitt högerben.


- Titta! Är vristen inte fantastisk?! Ifall ni undrar varför sängen är obäddad är det för att jag har problem med uppbäddar-tomtar. Det är en små krabater som ränner runt i studentlägenheter och river upp lakan. Man råder bara bot på dem med citronpeppar och Absolute music 27-plattor.

Tack och hej, pepparspray!

// Hank

En bortförklaring och en vits

Har inte bloggat något under helgen, har haft en del att stå i. Ska försöka skriva lite under måndagen. Håll ögonen öppna, ni som läser (typ Gonz, Karldavid och någon mer som jag tvingat)

Dagens vits:

(En liten kille får möta världsstjärnan i tennis, Andre Agassi, under några bollar i spektaklet kring Stockholm Open för ett antal år sedan. Agassi gör inte riktigt sitt bästa, och han ger lillkillen några gratisbollar. Lilla Sportspegeln tog en lite pratstund med killen efter matchen för att fråga hur det var att möta en storspelare)
Reportern: "Hur var det att möta Andre Agassi?"
Killen: "Han var AS-SÄMST! Han tog inte ens mina specialservar!"

Så kan det vara när man är ung och... tja... dum...

God natt!

// Hansolof

RSS 2.0